În Straja, lucrãrile de introducere a canalizãrii sunt în grafic si mai mult de jumãtate sunt gata. Lucrãrile au început în 19 septembrie, iar investitia Apa Serv este de 1,2 milioane de lei si este fãcutã doar cu banii din economiile societãtii de apã din Valea Jiului.
Lungimea retelei de canalizare este de 1,8 km, având aproximativ 60 de cãmine, finalul lucãrilor fiind preconizat în decembrie. „Am mers foarte bine, desi timpul ne-a cam oprit acum. Din cei 600 m de canalizarea pe care ni i-am programat anul acesta, am fãcut aproape 450 de metri. Dacã timpul va fi bun, vom termina. Un lucru este cert: lucrarea pe care o vom face va fi gata înainte de a se termina partea scoasã la licitatie”, a declarat Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului.
Apa Serv introduce doar o parte din retea pe banii firmei, iar lucrarea de aductiune pânã în munte, din oras, a fost scoasã la licitatie. Termenul, însã, ne explicã directorul, a fost devansat putin. „Canalizarea, care a fost scoasã la licitatie, avea termenul limitã de evaluare a lucrãrilor în 11 octombrie. Dar este foarte mult de lucru, iar atunci am devansat termenul pânã în 30 octombrie. Apoi, vom spune cine este câstigãtorul. Dar cred cã în primãvarã vor începe”, a mai adãugat directorul de la societatea de distributie a apei din Valea Jiului.
În Straja, cabanele au doar apã, dar pânã acum foloseau cu mare grijã cantitãti mici de apã, pentru ca altfel umnpleau prea repede fosele septice, singurele care asigurau canalizarea stasiunii turistice. Apa Serv face canalizarea în statiune, iar primãria si Consiliul Judetean urmeazã sã realizeze reteaua din oras pânã sus în statiune.Peste 200 de cabane vor fi racordate la acest sistem de canalizare, primul din statiunea de munte din Valea Jiului si conditiile din cabane vor fi îmbunãtãtite simtitor.
Diana Mitrache