Câinii din incinta unitãtilor miniere riscã sã fie otrãviti

Câinii din incinta unitãtilor miniere riscã sã fie otrãviti, sustin reprezentatii unei asociatii care se ocupã de patrupede.
Cei de la Asociatia Patru Lãbute Solace for Strays vin în sprijinul autoritãtilor si vor demara o campanie de sterilizare a maidanezilor. Dacã vor avea bani. ”În urma mai multor sesizãri primite si în urma asa zisului incident de la Coroiesti am aflat cã, câinii aflati pe teritoriul Minelor si depozitelor riscã sã fie otrãviti sau lãsati sã moarã de foame. Dorim sã vã cerem sprijinul pentru a demara campanii de sterilizare în zonele miniere si în toate orasele din Valea Jiului în luna martie. Cerem primãriilor ajutorul pentru a ne oferi spatii de sterilizare si cazare a câinilor în custi speciale dupã sterilizare câteva zile. Apelãm la iubitorii de animale pentru a dona pentru campanie si pentru a fi voluntari în aceste campanii”, spun cei de la Asociatie.
O haitã de peste 100 de câini au fost surprinsi la Preparatia Coroiesti sãptãmâna trecutã. În urmã cu circa douã sãptãmâni un angajat al Preparatiei Coroiesti a ajuns la spital mutilat de câini. ADI Animale fãrã Stãpân nu mai functioneazã în judetul Hunedoara dupã ce Curtea de Conturi a constatat cã asociatia era finantatã ilegal de Consiliul Judetean Hunedoara.
Cosmin BACIU

Advertisements