“Cadavrele” din sertarele CEH ascunse de autopsie

Outsiderii (cei veniti din afara societãtii) care au detinut diferite functii la Complexul Energetic Hunedoara i-au deranjat pe insideri (cei din interior). Florut, Melczer, Stãnescu si Agrisan sunt outsiderii care au venit la Complexul Energetic Hunedoara din afara structurii si au deranjat. Încet, cu totii au fost înlãturati pentru cã i-au deranjat pe cei care si-au desfãsurat activitatea într-o “structurã ermeticã, cu carapace închisã”, asa cum declara Mihael Melczer, fostul director al CEH,  în urmã cu câteva luni.

Agrisan a fost administrator special al Complexului Energetic Hunedoara în timpul primei insolvente si declarã cã “nu m-au asteptat cu covorul rosu”. La iesirea din insolventã a devenit presedintele Consiliului de Administratie al CEH. La a doua insolventã, administrator special a fost numit Bogdan Stãnescu, care si el a devenit la rândul sãu presedinte al CA (la momentul iesirii din a doua insolventã-n.r.).

Presiuni la limita amenintãrii

Presiuni la limita amenintãrii, plângeri penale si critici. Luptele din culisele Complexului Energetic Hunedoara încep sã strãpungã întunericul, iesind la luminã. Fostul administrator special/presedinte al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, Bogdan Stãnescu a iesit la rampã, nemultumit fiind de criticile care i se aduc lui si fostei echipe de management a Complexului Energetic Hunedoara.

“Am fost acuzat cã am avut masinã de la societate. Da, când veneam acolo, veneam cu o masinã. Nu veneam pe jos. Nu o vãd ca o infractiune, si ca administrator special si ulterior, ca presedinte de Consiliu de Administratie aveam dreptul la asa ceva. În acelasi timp ne imputã nouã cã e pe pierdere societatea. Vroiam sã subliniez si faptul cã ianuarie si februarie au fost primele, si sper sã fie mai multe luni, în viata Complexului care au fost pe profit, de la înfiintare. Actualul Consiliu sau marea lor majoritate a demonstrat si cu doi ani în urmã unde a dus societatea. Eu înteleg sã fiu o tintã a criticilor lor în mod constructiv cã nu am fãcut tot ce ne stãtea în putintã, dar sã fim criticati cã am înregistrat profit, înseamnã cã nu asta este mentalitatea lor de a face profit la o societate”, a declarat Bogdan Stãnescu (foto), fostul administrator special/ presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara.

Bogdan Stãnescu sustine cã în judetul Hunedoara, politicul nu are nicio strategie, nici pentru oameni si nici pentru Complexul Energetic Hunedoara. Fostul presedinte al Consiliului de Administratie este dezamãgit de faptul cã nu existã nicio viziune pentru societate. “Noi când am fãcut plângerile le-am fãcut la Bucuresti si oamenii de acolo au fost rapizi în cercetãri penale. Am fãcut în Bucuresti, la DIICOT plângeri. Nu vreau sã fac rãu nimãnui, dar faptul cã se aruncã noroi cu mine, nu vreau sã mai accept aceste lucruri. E ca în Biblie, dacã ai gresit nu arunca cu piatra în om, decât dacã nu ai gresit ori mai ales politicienii de acolo… Eu înteleg cã am fost la ei (Consiliul Judetean Hunedoara-n.r.) sã vãd care sunt planurile pentru Hunedoara, dar am constatat consternat cã nu au niciun plan”, a mai subliniat sursa citatã. Fostul presedinte al Consiliului de Administratie de la Complexul Energetic Hunedoara spune cã societatea începuse sã intre pe un trend echilibrat, din punct de vedere economic, iar angajatii le-au fost alãturi.

1-1

Nu acelasi lucru a contat si pentru factorii decidenti care au întrerupt progresul.  “Pe mine mã doare cã acolo unde am pus suflet si încet-încet rãsãrise soarele si au oamenii au înteles si minerii au înteles, cã e greu sã stai sã îi aduci pe o ratiune economicã de business. Nu a contat si aici mã doare. Când vin din ãstia care au lipit afise, sã îi pui membri în consiliile de administratie doar cã te-au ajutat în campanie, dar nu au nicio legãturã cu domeniul, mai mult îi pui pe aceeasi care au dus societatea în colaps, mãcar o lunã sã fi avut si ei profit sã zici cã au si ei un atu. Este o strategie proastã care are ca victime oamenii de acolo, zona, mediul de afaceri. Aici e revolta mea. Vorbesc despre mine, despre Mihai (Mihael Melczer, fostul director general al CEH-n.r.), despre echipa de management, care am avut rezultate palpabile. Mai bine sã se uite în grãdina lor si la performantele înregistrate de ei când au fost în consiliile de administratie de la aceeasi societate si la performantele înregistrate de noi”,  a mai spus Bogdan Stãnescu.

Pentru prima datã în istoria societãtii, Complexul Energetic Hunedoara a înregistrat profit. În luna ianuarie a acestui an veniturile au fost de 84.238.730 lei, iar cheltuielile au fost în sumã de 68.389.662 lei, rezultând astfel un PROFIT de 15.849.068 lei. Rezultatul financiar cumulat pe primul trimestru al anului 2017 este negativ, balanta indicând o pierdere 8.169 mii lei. În aceeasi perioadã a anului 2016, pierderea CEH a fost de 53.527 mii lei.

Florut dat afarã fãrã sã stie

Emil Florut, singurul director care a fost recrutat pe baza ordonantei corporatiste, a fost dat afarã fãrã ca el sã stie. În decembrie 2015, Emil Florut a fost demis de Consiliul de Administratie, condus, la acea vreme de Aurelian Ghimpãu. Tocmai de aceea a dat în judecatã Complexul Energetic Hunedoara. La acel moment, Consiliul de Administratie a decis cã functia de director sã fie ocupatã tocmai de actualul director al CEH, Viorel Stancu.

Agrisan s-a lovit de protestul minerilor

Dan Agrisan, primul administrator special al Complexului Energetic Hunedoara a avut de-a face si el cu un protest al minerilor. La acel moment, Agrisan declara cã existã influente politice si cã ”în momentul în care ne-am exprimat intentia de a aduce oameni de la minister, care sã facã curãtenie, sã umble prin documentele companiei, deja au început sã aparã voci mai mult sau mai puTin interesate cã nu ar fi cea mai bunã idee sã facem acest lucru”. Protestul s-a soldat cu demisia directorului general al CEH de la acea vreme, Viorel Stancu.

Monika BACIU

6 comentarii la „“Cadavrele” din sertarele CEH ascunse de autopsie

 • 7 mai 2017 la 19:51
  Permalink

  stimata redactie sa nu ne prefacem ca nu stim ….in anul 2012 s a infintat ceh societate cu zero lei datorie iar cristian resmerita prin trafic de influenta a schimbat conducerea ceh unde a adus doi neprofesionisti dragoi si baleia giani a schimbat directorii cu care jujan incheiase un an greu fara subventii numind lipitori de afise si slugi politice precum anghel aurel,barchi adoptat din pnl de ioan rus in schimbul unor atentii ,zamfir dacian vopsit de bobar se spune in schimbul a a 5000 euro,branzan,pavel dreghici ,simion vasile,popescu alexandru, duma,hurez,rascolean si multi alti dobitoci care sub indrumarea lui resmerita au distrus si jefuit mineritul…in acest timp baroni locali ai psd incasau miliarde vezi bobar,radu sorin,mangu sau purcaru….asta in timp ce o parte a presei mituita uni cu atentii,altii cu bani sau interese matrimoniale ii laudau de mama focului oare lui docea si boboc nu le crapa obrazul cind vad cit au mintit in legatura cu resmerita si jurca?la fel rosuleasca si madam firtulescu alte doua scriitoare de casa una a lui bebe nica alta a celor cu portofelul plin sau penibilul andrei vlad….asta e adevarul dl mitrache si doare dar eu zic sa nu l cenzurati…..sa nu vorbim de lideri de sindicat corupti si imbuibati de la savu,lakatos,domokos,nica ,jurca ,ciubotaru si multi altii.

 • 7 mai 2017 la 21:54
  Permalink

  Ce a facut PSD -ul acum? A dat o palma la un rahat. A adus la conducerea CEH un revopsit din portocaliu in rosu, care acum isi face echipa adica aduce gasca de viespi la stup. Deja se vad din nou pe val matroanele PDL-iste ca Ciuca, Popeasca, Andreica si alti slugoi. Se reintregeste echipa care se crede pentru eternitate in fruntea CEH. Ba nesatuilor cred ca numai bunul dumnezeu o sa va mai sature de functii si de bani. Apropo sa vedem acu ce va fi la hotelul onix? Cred ca se vor rupe din nou paturile pe acolo caci dupa cum se aude ca noul sef de la ceh mananca des shaorma. Umbla un zvon ca ar fi si unele poze deocheate pe la hotelul Onix de pe vremurile cand unii isi faceau veacul pe acolo cu unele madame. Asa ca tovarasi PSD-isti luati-va oamenii si duceti-va sa nu mai auzim de voi. Va veni vremea scadentei si pentru voi. In Valea Jiului va va mai vota DRACU ! Ne-ati dezamagit in totalitate. Cum poti sa vii si sa iesi in fata cu asemenea oameni gen Purcaru, Stancu si altii ? Nimic si nimeni nu e vesnic si toate vor iesi la iveala adica adevarul va iesi la suprafata.

 • 7 mai 2017 la 23:05
  Permalink

  toata manevra e facuta de resmerita cristian si jurca adrian…..ei vor sa puna lacatul pe minerit

 • 8 mai 2017 la 00:20
  Permalink

  Asa este, au mare dreptate atat siminel cat si Ghita. Insa au uitat sa mentioneze si „meritul” lui Laurentiu Nistor care a pus si el serios „umarul” la distrugerea mineritului, prin influenta pe care a avut-o la numirile in toate posturile de conducere atat la sediul CEH cat si la sucursale, ale oamenilor „de casa” ai PSD, marea majoritate dintre acestia fiind incompetenti, dar servili clientelei politice a PSD.

 • 8 mai 2017 la 06:05
  Permalink

  Ciuca, responsabila cu organizarea sau mai bine-zis ,cu dezorganizarea Ceh ,va reveni pe acelasi scaun caldut? Jujan va renunta pt. moment la pensie si o va instala pe aceeasi ,nemuritoare Popescu? Popescu din nou nu va mai avea bani pt tichete,pt. salarii,pt. transport,pt furnizori…!SI nici Stancu si Jujan n-o vor contrazice…Va reveni Andreica,???? Stoicescu? ?? De fapt nu e nici o surpriza!

 • 8 mai 2017 la 06:19
  Permalink

  Da, foarte competent Melczer si portarul era la fel cu sacul plin. A cules ce au muncit altii. Competenti sunt si Laza,Badescu Cocuti secretare de sindicalisti si multi altii care au adus profit buzunarelor

Comentariile sunt închise.