Cablul vechiului telescaun din Parâng va fi înlocuit

Cablul telescaunului vechi din statiunea montanã Parâng va fi înlocuit.  Autoritãtile locale de la Petrosani realizeazã “înlocuire cablu purtãtor-tractor pentru telescaunul vechi din Parâng, municipiul Petrosani judetul Hunedoara (furnizare si lucrãri de montaj)”. Contractul are ca obiect furnizarea cu mentiunea de cumpãrare a produselor pentru telescaunul vechi din Parâng, si include si operatiunile cu titlu  accesoriu furnizãrii produselor, respectiv lucrãrile de montaj a acestora. 285.000 de lei este  valoarea lucrãrilor ce vor fi executate la vechiul telescaun din statiunea montanã Parâng.
“Având în vedere si faptul cã existã deja un numãr de 5 matisãri efectuate, montarea  acestuia fiind fãcutã în anul 2002 (…) se impune înlocuirea în totalitate a acestuia  precum si executia lucrãrilor de montaj a noului cablu purtãtor- tractor achizitionat.  Nu se executã lucrãri la subsistemele electrice, mecanice, component mecanice la instalatiile de fortã si comandã,  protectie, securitate,  blocaj si telecomunicatii”, aratã autoritãtile locale  de la Petrosani.
Vechiul telescaun din Parâng a fost pus în functiune în anul 1973. Telescaunul asigurã  accesul spre partea  superioarã a statiunii Parâng pânã la cota 1680 de metri, unde se aflã majoritatea cabanelor si a pârtiilor de schi din statiune.
Cosmin BACIU

Advertisements