Cabana Jiet nu poate fi reabilitatã de mineri

Ar face profit din cazarea turistilor, care vin în numãr mare în Valea Jiului pe Jiet, dar nu au posibilitatea sã investeascã.  Vorbim despre sindicatele din mineritul Vãii Jiului, care gestionau, cu ani în urmã, adevãrate retele de turism, dar care acum nu o mai pot face. Asta, chiar dacã o astfel de activitate le-ar aduce un ban în plus.

Cabana de pe Jiet apartine de mina Livezeni, dar la început era a celor de la Dâlja. Fiecare unitate a avut o astfel de bazã de agrement, acum lãsatã în paraginã, sau poate chiar demolatã.  „Cabana Jiet a fost practic, deschisã si construitã de cei de la  Mina Dâlja. Apoi a trecut pe la alte subunitãti, inclusiv la mina Lonea, apoi la Prest Serv. Acum o avem noi în patrimoniul EM Livezeni, dar este doar la stadiul la care nu putem  organiza acolo prea multe. Nu am avut discutii despre posibile investitii la cabana de pe Jiet. Acum, noi nu ne permitem sã facem investitii acolo, pentru cã, practic,  avem alt obiect de activitate”, a spus Lucian Enculescu, lider sindical la mina Livezeni. Cabana este situatã pe drumul ce duce din Petrila spre Voineasa, pe malul Jietului, într-un loc extrem de bun pentru turism. Constructia, însã, nu este una modernã si, în ultimii ani a fost reparat doar acoperisul si o parte din baza sportivã, iar curtea a fost amenajatã pentru diverse evenimente, la unele fiind angrenati si minerii. Locatia este pãzitã, însã, din pãcate, turistii nu pot nici sã doarmã si nici sã mai mãnânce aici.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Cabana Jiet nu poate fi reabilitatã de mineri

  • 24 iulie 2017 la 17:20
    Permalink

    Legalizati prostitutia si o sa vedeti cati politicieni locali cu actiuni la purtator se vor bate pe ia, sa investeasca la greu banuti adunati din salariul de bugetar, pentru a o transforma intr-un stabiliment de lux al placerilor trupesti. Amin !!! 🙂

Comentariile sunt închise.