Turism

Cabana Buta, o atracție a Retezatului

Cabana Buta reprezintă un punct de reper pentru cei care doresc să facă drumeții în Retezat. Astfel de la cabană se poate ajunge pe orice traseu indiferent de gradul de dificultate.

Mai mult decât atât salvamontiștii de la Buta stau la dispoziția tuturor celor care le trec pragul, pentru informații referitoare la trasee.
”Pe la noi, vara vine încet și pleacă repede; acum însă, anotimpul cald este în toi. Ca să te mai poți bucura de vară, lăsăm mai jos o listă cu traseele la care ai acces de la noi, începând de la “mare la mic” sau, mai bine zis, de la greu la ușor: circuitul crestei Retezatului, Buta-Bucura-Peleaga-Păpușa-Custura-Buta; Buta-Bucura-Peleaga-Lăpușnic-Buta (sau retur pe traseu de plecare); Buta-Piule-Pleșa-Cheile Buții (sau retur la cabană); Buta-Tăul Țapului-Retur; Buta-Albele-Piatra Iorgovanului-Retur; Buta-Șaua Scorota-Stâna Scorota-Retur/coborâre spre șosea; Buta-Bucura-Judele-Retur; Traversare: Buta-Zănoaga; Traversare: Buta-Gențiana; Buta-șaua Plaiului Mic-Lacul Bucura-Retur; Buta- Tăul Buții- Retur; Cheile Buții- Cascada Valea Mării- Cabana Buta. Practic, de la Cabana Buta poți ajunge oriunde în Retezat, în funcție de toleranța la efort și de timpul pe care îl ai la dispoziție. Mai multe detalii despre trasee găsești la noi sau la Salvamont Buta. Timpul trece repede, așa că vino să profiți de cât a mai râmas din vară!”, informează reprezentanții Cabanei Buta.