Bunurile detinute de Nova Serv, adicã mai toate pe care astãzi le foloseste, Apa Serv – regia de apã si canal din Valea Jiului, au fost cumpãrate de la firma aflatã în insolventã printr-un credit bancar.
Apa Serv Valea Jiului a achizitionat toate bunurile imobile si mobile de la societatea sorã aflatã în insolventã, Nova Serv, societate care la divizare a preluat toate creantele actualului operator de apã si canal din Valea Jiului.
Numai cã, odatã cu creantele a preluat si activele pe care finantele publice au pus sechestru în încercarea de a-si recupera debitele cãtre bugetul de stat.
„Practic noi nu aveam nimic, totul era al Nova Serv. M-am gândit cum sã fac încât sã conving si finantele sã-mi lase bunurile dar si sã le iau înapoi la Apa Serv astfel încât sã mã pot baza pe ele, sã am cu ce lucra. Asa cã am lansat o ofertã pentru a accesa un credit, însã nu s-au prea
înghesuit ofertanti. În cele din urmã am reusit sã obtin 1,3 milioane de lei si nu 1,6 cât vroiam. Am garantat chiar cu bunurile cumpãrate de la Nova Serv si îmi convine sã achit ratele lunare cãtre CEC dar la final activele sunt toate ale Apa Serv. ªi Finantele au fost de acord pentru cã si-au recuperat din datorie”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.
Divizare din obligatie
Operatorul de apã potabilã si canalizare din Valea Jiului s-a va divizat în douã societãti pentru ca programul investitional cu privire la modernizarea retelelor de apã din cele sase localitãti, realizat cu finantare europeanã sã poatã continua. Societatea Nova Serv a preluat creantele actualei societãti Apa Serv, iar procedura era obligatorie pentru cã altfel se pierdeau cele 40 de milioane de euro prevãzute în prima etapã, fonduri europene, pentru derularea proiectului de modernizare a retelelor de apã si canal.
Maximilian Gânju