Bugetul SNIMVJ a fost lansat spre consultare

Bugetul de venituri si cheltuieli al Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului a fost lansat în dezbatere publicã de Ministerul Energiei. Documentul prevede venituri în valoare de 69,676 mii lei, în timp ce cheltuielile sunt estimate la 69,387 mii lei.
“Elaborarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2018 pentru Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului – S.A., operator economic ce desfãsoarã în principal activitãti în domeniul energetic, s-a efectuat avându-se în vedere urmãtoarele: nivelul preliminat al realizãrilor pentru anul 2017; avizul C.A. nr. 3/15.02.2018 privind proiectul de buget de venituri si cheltuieli pe anul 2018; nivelul prevãzut al veniturilor în sumã de 69.676 mii lei este corelat cu cel al cheltuielilor în sumã de 69.387 mii lei, rezultatul brut fiind pozitiv, respectiv 289 mii lei”, aratã documentul Ministerului Energiei.
Veniturile totale care au în vedere în principal ajutorul de stat pentru închiderea minelor neviabile, defalcat astfel 68.260 mii lei reprezentând ajutor de stat pentru acoperirea costurilor exceptionale. Pentru închiderea minelor a fost cuprinsã suma de  53.337 mii lei, din care, lucrãri pentru asigurarea securitãtii în subteran: 50.600 mii lei; lucrãri legate de reabilitatea exploatãrilor miniere: 2.737 mii lei;
Potrivit documentului, societatea va acorda în acest an plãti compensatorii în valoare de 2.790 mii lei; Facilitãtile acordate pensionarilor si salariatilor sunt în sumã de 12.133 mii lei.
“Deoarece activitatea societãtii are drept tintã închiderea definitivã pânã în anul 2021 a minelor Paroseni si Uricani, mine considerate necompetitive, bugetul propus este în conditii de eficientã economicã, rezultatul brut fiind pozitiv”, mai noteazã documentul.  Bugetul SNIMVJ se va afla în procedura de consultare pânã în luna aprilie.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Bugetul SNIMVJ a fost lansat spre consultare

  • 25 martie 2018 la 19:22
    Permalink

    Rugam si pe aceasta cale pe domnul director Petre Dragoescu de la SNIMVJ sa asfalteze in acest an drumul de centura al Petrilei asa cum a promis public , sa nu mai amane de la an la an asfaltarea acestui drum .

Comentariile sunt închise.