Bolizi de lux într-o zonã sãracã/ Sute de mii de lei la bugetul local de la 430 de proprietari

Situatie paradoxalã în Valea Jiului. În timp ce aproape toatã lumea îsi plânge sãrãcia existã si cazuri luxuriante. Bolizi de lux circulã zilnic pe strãzile Vãii Jiului.

Spre exemplu, sute de petrosãneni detin autoturisme încadrate la categoria celor de lux, având în vedere capacitatea cilindricã a motorului.

“În evidentele Serviciului de Taxe si Impozite Locale avem un numãr de 430 de autovehicule cu capacitatea cilindricã de peste 2000 de cmc”, a declarat Alin Gal, sef Serviciu Taxe si Impozite Locale Petrosani.

Potrivit celor de la Taxe si Impozite, valoarea impozitului pentru aceste autoturisme poate depãsi chiar si 3000 de lei, în functie de capacitatea cilindricã a autoturismului. “Pentru un autovehicul cu capacitatea cilindricã de 2000 de cmc impozitul este de circa 720 de lei pe an, pentru cele de peste 3001 cmcimpozitul ajunge la 2161, iar pentru cele de pânã la 6000 de cmc aceasta se calculeazã dupã anumiti coeficienti”, a mai spus sursa citatã. Astfel, municipalitatea de la Petrosani încaseazã anual sute de mii de lei de pe urma celor 430 de proprietari de autovehicule de lux. Peste 11 mii de autoturisme în Petrosani la aproape 7000 de locuri de parcare. Traficul rutier din municipiul Petrosani este din ce în ce mai aglomerat. La orele diminetii si nu numai cu greu se mai gãsesc locuri de parcare. La nivelul localitãtii sunt în evidentele Serviciului Local de Impozite si Taxe 12.024 de automobile, aici fiind incluse si autobuzele, remorcile sau tractoarele. Cele peste 12 mii de autovehicule din evidentele Serviciului de Taxe si Impozite Locale sunt doar cele care sunt înregistrate aici. Trebuie avut în vedere faptul cã sunt autoturisme înmatriculate în alte tãri sau în alte localitãti.

Monika BACIU

3 comentarii la „Bolizi de lux într-o zonã sãracã/ Sute de mii de lei la bugetul local de la 430 de proprietari

 • 25 august 2016 la 08:58
  Permalink

  ‘La orele diminetii si nu numai cu greu se mai gãsesc locuri de parcare’
  LUXURIÁNT, -?, luxurian?i, -te, adj. (Despre vegeta?ie) Extrem de abundant
  ‘aceasta………….impozitul’…..dezacord
  ‘Peste 11 mii de autoturisme în Petrosani la aproape 7000 de locuri de parcare. ‘
  Despre cum sunt sau nu sunt puse virgulele, no comment……
  Aceste exemple denota calitatea jurnalismului local. Ma gandesc sa fac si eu o fitzuica locala, poate primesc de la primarie o sponsorizare pentru promovarea politicianului din banul public, nu ar mai fi nevoie sa muncesc in alta parte 🙂

 • 25 august 2016 la 09:31
  Permalink

  :)))))))mult prea tare! ma mir ca ti-au publicat comentariul .

 • 25 august 2016 la 09:34
  Permalink

  sunt ceva bani si pe aici, insa cei mai multi prefera sa manance varza calita, dar sa se faleasca cu „bolidul”. daca totusi faceti o recenzie, majoritatea sunt bmw-uri de max 10000 eu. intrigant e ca majoritatea proprietarilor locuiesc in colonie sau aeroport. personal prefer un logan, dar sa locuiesc intr-o zona decenta.

Comentariile sunt închise.