Bogatii din Valea sãrãciei

Peste un milion de lei în conturi, zeci de apartamente, case, masini si bijuterii de ordinul sutelor de mii de lei. Sunt doar câteva din bogãtiile candidatilor la functia de primar al celor sase localitãti din Valea Jiului. 38 de persoane din Valea Jiului vin sã ne cearã voturile peste câteva zile. Ce îi recomandã pe acestia? Rãspunsul este „talentul si portofelul”. Unii dintre cei 38 de candidati pentru cele sase functii de primari din Valea Jiului au dat peste o minã de aur, dacã e sã ne luãm dupã declaratiile lor de avere. Au conturi de ordinul sutelor de mii de lei, terenuri, case, apartamente, bijuterii, dar si multe altele.

Petrila, opt candidati cu conturi de peste 300 de mii de lei

La Petrila opt candidati se dueleazã pentru un post de primar. Declaratia de avere a celor opt candidati este una halucinantã. Cei opt, au laolaltã 140.883 metri pãtrati. Tot cei opt, au cinci apartamente, douã case de vacantã, patru  case de locuit si trei spatii comerciale.  Abia la capitolul active financiare se dilatã declaratiile de avere ale candidatilor. Nu toti au bani pusi pentru zile negre. Doi dintre candidati au în conturi 316.849 de lei. multi au însã datorii, numai cã acestea reprezintã a 10-a parte din suma detinutã în conturi. Astfel, datoriile candidatilor la alegerile locale sunt în valoare de 36.000 de lei si 23.230 euro. Celor opt candidati, le-au intrat anul trecut în conturi sume de 445.017 de lei. Aici intrã si veniturile obtinute de sotii, acolo unde este cazul sau alocatiile copiilor.

Petrosani, campioni în datorii

Si pentru functia de primar al municipiului Petrosani se duce bãtãlia tot între opt candidati, la fel ca la Petrila. Diferenta dintre cele douã localitãti este tot în conturi. Dacã la Petrila conturile care conteazã sunt cele de economii, la Petrosani primeazã conturile cu datorii. În total, cei opt candidati pentru functia de primar al municipiului Petrosani au datorii de 190.500 lei si  174.100 de euro. Astfel, la Petrosani datoriile candidatilor sunt de zeci de ori mai mari decât ale celor de la Petrila. În ceea ce îi priveste pe candidatii de la Petrosani acestia au, în total, 97.475,99 de metri pãtrati de terenuri, 12 apartamente, douã case de locuit, o casã de vacantã si 14 autovehicule. Nici veniturile celor opt candidati de la Petrosani nu sunt la fel de mari precum cele de la Petrila. Aici, cei opt au câstigat anul trecut, incluse fiind si veniturile sotiilor sau alocatiile copiilor acolo unde este cazul, suma de 317.517,55 de lei.

Aninoasa si bijuteriile

La Aninoasa numãrul candidati pentru functia de primar este doar de cinci. Cei cinci candidati au la un loc terenuri în suprafatã totalã de 137.122 metri pãtrati, douã apartamente, cinci case de locuit si 3 spatii comerciale. Cei cinci candidati au trei autovehicule. Acestia au însã si datorii, dar si bijuterii. Candidatii pentru fotoliul de primar au bijuterii în valoare de 13 mii de euro, iar datorii de 73-450 de lei, 89.500 de euro si 20 de mii de franci elvetieni. Candidatii au obtinut anul trecut venituri totale de 316.090 de lei.

Vulcan, bogãtii în bijuterii si investitii

Candidatii de la Vulcan sunt cinci la numãr. Unii dintre acestia detin bijuterii, ceasuri, dar si alte obiecte a cãror valoare însumatã depãseste 5000 de euro. Mai exact, unul dintre candidati are astfel de obiecte în valoare de 150.400 de lei. un alt candidat are investitii în valoare de 430.000 de lei. Niciunul dintre cei cinci candidati de la Vulcan nu are economii, ci existã candidati cu datorii. Mai exact, valoarea datoriilor candidatilor vulcãneni este de 80.750 euro si 23.320 de lei. veniturile celor cinci în cursul anului 2015 au fost de 312.250  lei. Cei care se duleazã pentru un post de primar au, laolaltã, nu mai putin de 143.451 de metri pãtrati de terenuri, sase apartamente, patru case de locuit si 7 autovehicule.

Lupeni, cea mai mare bãtãlie

La Lupeni se dã cea mai mare bãtãlie. Aici sunt nouã candidati care vor sã ajungã primari. Cei nouã se dueleazã în cadouri si venituri. Candidatii de la Lupeni nu au atât de multe terenuri precum cei din celelalte localitãti. Cei nouã candidati au doar 38.833 de metri pãtrati de terenuri. În schimb acestia se dueleazã si la capitolul bunuri mobile si imobile, acestia având în total 9 apartamente, patru case de locuit, o casã de vacantã si 20 de autovehicule. Candidatii de la Lupeni au în total, active financiare în valoare de 343.015 lei si 13.269 de euro.

Datoriile candidatilor de la Lupeni sunt de 129.600 de lei si 10.000 de euro. Unii dintre candidatii pentru fotoliul de primar au obtinut si cadouri în valoare de 6200 de euro si 55200 de lei. Veniturile celor de la Lupeni sunt în valoare totalã de 514.122 lei, cu mult peste toate celelalte localitãti.

Uricani, modestie

La Uricani sunt doar trei candidati înscrisi în cursa electoralã pentru fotoliul de primar. Acestia nu prea au nici terenuri si nici alte bogãtii. Doar un candidat la fotoliul de primar detine o suprafatã de teren de 884 de metri pãtrati. Cei trei detin doar câte un apartament, însã unul are si o casã de locuit. Din cei trei candidati doar doi detin câte un autovehicul. Candidatii de la Uricani nu au datori, în schimb au active financiare în sumã totalã de 74.399 de lei, iar veniturile lor totale au fost în cuantum de 109.722 de lei.

Monika BACIU

5 comentarii la „Bogatii din Valea sãrãciei

 • 1 iunie 2016 la 22:09
  Permalink

  Aratati averile Lui jujan SI ale celor de la muntele,Sa vedeti acolo bogatii din salarii de ” mizerie” ! Hoteluri in parang SI straja,case extravagante prin diferite sate… CE spui nenicule?

 • 2 iunie 2016 la 10:53
  Permalink

  Felicitari dna.Monica!Din aceasta cauza lauda ZVJ primarii.O ciosvarta oricum cade si la ei.Ei” informeaza „cetateanul”cum se zdrobesc primarii pentru binele lor.A celor de la zvj.

 • 2 iunie 2016 la 10:53
  Permalink

  Felicitari dna.Monica!Din aceasta cauza lauda ZVJ primarii.O ciosvarta oricum cade si la ei.Ei” informeaza „cetateanul”cum se zdrobesc primarii pentru binele lor.A celor de la zvj.

 • 2 iunie 2016 la 13:18
  Permalink

  conturile din Elvetia nu le-au declarat?

 • 12 iunie 2016 la 05:34
  Permalink

  Nineni nu poate sa i-a nimic cu el suntem toti din pacate muritori nu avem viata vesnica in realitate.

Comentariile sunt închise.