Blocuri anvelopate, pe ritmuri diferite. Nepalezii ne dau lecții la Petroșani

M ai multe blocuri sunt anvelopate la Petroșani, dar diferențele sunt evidente de la o lucrare la alta. Și, dacă una dintre firme, care a angajat nepalezi aproape a terminat un bloc-turn, o alta, de pe la noi, abia a montat plăcile de polistiren. Primii fac asta cu vată minerală și aproape au terminat lucrarea.

Nepalezii care sunt angajați la o firmă din Bistrița pot da oricând lecții celor de la noi. Ei au reușit să finalizeze cu succes o bună parte din lucrarea de la un bloc-turn, în timp ce românii de aici nici măcar nu au început în acest an lucrul. Ceilalți au lucrat și în ultima zi din anul trecut și, de luni, sunt din nou pe schele.
„E o firmă din Bistrița Năsăud, care a câștigat licitația pentru cele 5 blocuri-turn pentru izolarea termică.
Pentru că vremea permite, constructorul lucrează încă de anul trecut și lucrurile se desfășoară foarte bine și repede și noi sperăm să se apuce și de celelalte 4 blocuri pe care le mai are de reabilitat”, spune Tiberiu Iaco Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Firma din Bistrița care a angajat nepalezi va reabilita și blocul 7 de pe strada Avram Iancu, blocurile 120 și 122 de pe strada 1 Decembrie 1918, blocul 22 de pe strada Aviatorilor și blocul 9 de pe 1 Decembrie, care va fi reabilitat termic.
Dar ritmul este total diferit la cei ce anvelopează blocul de pe strada Aleea Poporului și care, deși au început înaintea nepalezilor, abia au montat acoperișul și plăcile de polistiren.
„Fiecare firmă își face programul cum dorește, însă, trebuie să se încadreze în termenele stabilite în caietele de sarcini și anul acesta, toate aceste 9 blocuri pe POR 2014-2020, vor trebuie să finalizeze aceste lucrări de izolare termică”, a mai precizat primarul din Petroșani.
Fiecare e în ritmul lui și nimeni nu a cerut urgentarea lucrărilor, însă, la Petroșani nepalezii ne dau o lecție de muncă. Lucrează conștiincios, curat și ordonat și nu au prea avut vacanțe, pentru că vremea permite și este bună încă pentru lucrări.
Diana Mitrache