Beja si alti zece detinuti cheamã în judecatã penitenciarul

Beja urmeazã modelul lui Miron Cozma si în penitenciar si ar fi devenit un mic lider sindical. Beja si-a învãtat mai multi colegi de celulã cum sã-si cearã drepturile.  Fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului, Romeo Bej si alti zece condamnati au chemat în judecatã Administratia Nationalã a Penitenciarelor si cer despãgubiri.

Beja si camarazii sãi sunt nemultumiti de conditiile de detentie dar si de o seerie de drepturi care le-ar fi fost încãlcate de cei de la penitenciar. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucuresti si urmeazã ca magistratii sã stabileascã si primul termen de judecatã.  Beja si ceilalti zece semnatari ai actiunii au pretentii atât materiale cât si pentru prejudicii morale. Fostul vicepresedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Romeo Beja, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru subminarea puterii de stat. Procesul în care a fost judecat pentru Mineriada din 1989 avea sã se finalizeze în septembrie 2005, dupã decizia  Înaltei Curti de Casatie si Justitie, însã Beja a reusit sã fugã din tarã înainte de pronuntarea sentintei. S-a refugiat în Austria si a primit statut de azilant politic, iar autoritãtile române nu s-au putut atinge de el timp de 10 ani. A revenit în tarã si a fost încãtusat chiar din fata magistratului care ar fi trebuit sã decidã dacã i s-a prescris pedeapsa.

Maximilian Gânju

2 comentarii la „Beja si alti zece detinuti cheamã în judecatã penitenciarul

  • 14 mai 2017 la 22:37
    Permalink

    Asta ar trebui inchis pe viata pentru subminarea economiei nationale. Si ortacul Cosma la fel.

  • 15 mai 2017 la 08:06
    Permalink

    inebunesti cand auzi asa ceva talhari violatori criminali etc au drepturi si SINDICATE in puscarii baaaaa conducatorii statului e hotel de trei stele sau parnaie ?cei talhariti violati batuti ucisi etc nu au drepturi ?cum sa faci greva in puscarie adormitii aia de gardieni nu au arme si bastoane? ar trebui tinuti in lanturi pe paine si apa sa simta ca sunt pedepsiti de societate nenorocitii dracului

Comentariile sunt închise.