Bani europeni pentru protejarea sănătății

M inisterul Investițiilor și Proiectelor Europene a atras în 2021 fonduri europene în valoare de 1,5 miliarde euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Și în județul Hunedoara au ajuns sume de bani.

„Este o realizare importantă în condițiile în care ținta inițială a fost de 728 milioane euro. Vrem ca în anul 2022 să încasăm de la Comisia Europeană, prin POIM, și mai mult: 1,8 miliarde euro. De altfel, am început noul an cu încredere și multă determinare. În această săptămână am semnat 19 noi contracte de finanțare pentru dotarea altor școli și spitale”, a precizat Cristian Roman, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Astfel, printre contractele semnate recent în cadrul POIM municipiul Vulcan a beneficiat de dotarea unităților școlare din Municipiul Vulcan cu produse sanitare, contractul având o valoare de 40.967 lei. Și Colegiul Național Decebal, Deva a beneficiat de 711.032 lei pentru” Protejarea sănătății elevilor și a personalului angajat”.
Monika BACIU