„Bahtalo” proiect de 7 milioane de euro

Nu mai putin de 7 milioane de euro vor fi investiti la Lupeni, iar primarul Lucian Resmeritã a semnat în aceste zile pentru realizarea proiectului.  Tinerii vor fi adusi la scoalã, copiii mici, în grãdinite, unde vor primi mâncare si rechizite, mai multe familii vor fi consiliate, iar mediul de afaceri sprijinit si reîmprospãtat, comunitatea va primi asistentã  medicalã, iar spitalul va fi reabilitat. Toate, începând din aceastã lunã, când demareazã acest proiect, denumit generic „Bahtalo”.
„O sã reusim sã implicãm în jur de 1.200 de cetãteni din Lupeni. Trebuie, la finalul proiectului, sã realizãm cam 250 de angajãri. Vom înfiinta cam 10 – 15 firme noi, pentru oamenii din Lupeni. Cei care vor beneficia sunt locuitorii orasului. Vor fi create firme noi, cu cei din proiectul – tintã. Peste 1.000 de oameni vor primi asistentã medicalã, vor fi în jur de 500 de mese zilnice pentru copiii din comunitate, ca sã îi aducem la scoli si grãdinite, fiindcã  sunt dintre cei care nu mai veneau  din cauza sãrãciei. Îi integrãm pe pãrinti în comunitate”, a precizat Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni. Nu doar populatia rromã, ori cei din familiile defavorizate vor avea de câstigat,  ci chiar întreaga  comunitate din Lupeni. Proiectul vizeazã chiar reabilitarea unor blocuri si a spitalului, ori  înfrumusetarea zonelor pietonale.
„Vom reusi sã plantãm câteva mii de puieti în Lupeni. Vom reusi sã reabilitãm policlinica veche, o clãdire foarte veche, vom reabilita câteva apartamente ce vor fi reabilitate, alte douã sedii vor fi reabilitate 100%”, a mai spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Cel mai probabil, din 15 ianuarie, proiectul va deveni operational, iar banii vin pentru investirea în comunitate. Sunt mobilizati în acest proiect alti 4 parteneri locali si vor fi cooptati toti cei care pot crea locuri de muncã si firme noi.
Diana Mitrache