Avocat: „Nicoleta Bolcă nu datorează nimic teatrului din Petroșani”

Nicoleta Bolcă, fostul manager al Teatrului Dramatic de la Petroșani, nu trebuie să dea niciun ban înapoi. Este decizia Curții de Apel de la Alba Iulia, care a considerat că fostul manager nu a prejudiciat instituția. Mai mult, toate cheltuielile de judecată le plătește teatrul, care a acționat-o în judecată.
Managerul Cosmin Rădescu a dat-o în judecată pe actrița Nicoleta Bolcă, care a ocupat postul de manager înaintea lui, pentru că i-a imputat câteva spectacole neîncasate, la două primării. Este vorba despre Primăria din Aninoasa, oraș intrat ulterior susținerii spectacolelor, în insolvență, dar și de Lupeni. Nu mai puțin de 4.500 de lei avea de recuperat managerul Nicoleta Bolcă, însă, a demonstrat că, în ciuda repetatelor adrese făcute către instituțiile publice, nu a reușit să recupereze sumele.
„Teatrul Dramatic I.D Sîrbu a acționat-o în judecată pe Nicoleta Bolcă, pentru a recupera niște sume de bani de la aceasta. Motivând faptul că, la rândul său, nu le-a recuperat de la diverse  primării din Valea Jiului pentru spectacole prestate de către teatru. După o soluție favorabilă clientei mele la Tribunalul Hunedoara, în 7  decembrie, anul acesta, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat recursul formulat de  Teatrul Dramatic I.D Sîrbu și a menținut în totalitate sentința pronunțată de Tribunalul Hunedoara, astfel încât, la acest moment, clienta mea, Nicoleta Bolcă nu datorează nicio sumă de bani teatrului. Momentan nu mai există niciun litigiu pe rol cu privire la sume de bani”, a spus Daniel Tomescu, avocatul apărării.
Și actorul Nicolae Vicol a câștigat procesul prin care și-a cerut salariile neîncasate, iar pe rolul instanțelor de judecată mai sunt câteva procese pe care managerul le are cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Instanța de la Alba a mai stabilit și că acum cheltuielile de judecată trebuie să fie achitate tot de Teatrul Dramatic I.D Sîrbu.
Actrița, însă, își rezervă dreptul de a-și repara imaginea, tot în instanță.
„Este posibil, pentru că împotriva dânsei a fost într-adevăr o campanie pornită de la nivelul teatrului, în acest sens, cu scopul  de a o denigra”, a mai spus Tomescu. Actrița Nicoleta Bolcă mai are un proces cu instituția pe care a condus-o, iar Tribunalul Hunedoara a programat un nou termen, săptămâna viitoare.  Toți angajații teatrului sunt parte în acest proces, iar instanța trebuie să stabilească dacă actorul Cosmin Rădescu a fost numit director și i-a fost prelungit mandatul în mod justificat.
Diana Mitrache