O nouă avarie a fost remediată la rețeaua veche de aducțiune a apei ce alimentează stația de tratare de la Zănoaga. Astfel de avarii au loc des, spun cei de la Apa Serv, dar populația nu este afectată. Situația se va remedia, însă, imediat ce va fi dată în folosință rețeaua nouă.

Din nou a cedat rețeaua veche de aducțiune a apei înspre stația de la Zănoaga, iar mai mulți muncitori au fost nevoiți să remedieze defecțiunea. S-a lucrat toată dimineața, iar defectul a fost remediat provizoriu. „Ne aflăm la aducțiunea Izvorul, unde avem o avarie pe tronsonul ce va fi reabilitat. Trebuie să spun că, în medie, aici sunt una, chiar două avarii pe săptămână, din cauza vechimii”, a spus ing. Adrian Groza, Stația de Tratare a apei Zănoaga.
Specialiștii spun că rețeaua nouă va fi dată în folosință anul viitor, pe tronsonul ce va alimenta stația de la Zănoaga. Acum, însă, populația nu a avut de suferit. „Nu sunt oameni afectați. Conducta spartă alimenta stația de tratare a apei, dar o reparăm cât mai urgent ca să nu afectăm populația”, a mai precizat ing. Adrian Groza.
Stația Zănoaga este alimentată din sursa Izvorul, dar și de pe Polatiște. Apa vine din munte și chiar străbate, pe o proțiune de tunel muntele, ajungând apoi în stația de la Zănoaga.
Captarea Polatiște este la o distanță de DN de aproximatv 15 km, iar peste munte sunt 8 km. Apa pleacă de la o altitudine de 800 de metri din Polatște, are un parcurs prin conductele Apa Serv, de aproximatiiv 1 km. De acolo, trece printr-un tunel, iar apoi, după 2 km, se intersectează cu aducțiunea de pe Izvorul, o apă ce vine de pe un alt versant al muntelui. De acolo, gravitațional, ajunge în stația de tratare de la Zănoaga, una dintre stațiile strategice din Valea Jiului.
Diana Mitrache