Au vrut, dar acum nu mai vor insolventa CEH

Sindicatele din minerit au explicat exact de ce acum  nu mai vor insolventa, iar în urmã cu mai multi ani, au dorit acest lucru. Este simplu si, pe întelesul tuturor, Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele, a explicat datele de acum.
„În acest moment, insolventa ne-ar aduce în situatia în care  managementul CEH ar fi controlat din afarã, de cãtre o firmã  specializatã în acest sens si, desigur, cu o puternicã influentã a celor care ne crediteazã, fatã de care noi avem datorii. Aceste datorii existã, dar din discutiile mele cu conducerea CEH, ar exista solutii dacã am avea o piatã favorabilã, ca aceste lucruri sã fie esalonate si datoriile sã fie plãtite încet – încet. Pot sã vã  aduc  argumente, si anume, atunci când a  fost oprit gazul la Mintia si Paroseni, cele douã conduceri, de la CEH si Transgaz s-au asezat la masã, au fãcut o reesalonare si, în acest moment nu sunt probleme. Este un exemplu  concret, ca sã nu mai vorbeascã cei care habar nu au despre aceste  elemente”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Sindicatul Muntele a formulat o cerere de interventie în procesul, aflat pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia, în care se judecã solicitãrile de intrare în insolventã a Complexului Energetic Hunedoara. Cei de la Muntele, sindicat condus de Darius Cîmpean, se alãturã astfel sindicatului ”Noroc Bun”, reprezentat de Adrian Jurca, dupã ce, în urmã cu doi ani, la prima intrare în insolventã a CEH, Sindicatul Muntele sustinea intrarea în insolventã, ca sã protejeze interesele angajatilor si sã salveze compania de la faliment.
„Pozitia noastrã s-a schimbat,  pentru cã si datele problemelor si  situatia s-a schimbat. Dacã în 2016, la final, 2017 la început, ne confruntam cu neplata drepturilor din salariu, se dãdeau cu întârziere, primã de Crãciun nu aveam, tichetele de masã erau neplãtite, astãzi nu mai suntem în aceastã situatie si suntem la zi cu toate drepturile din contract. De asemenea, conducerea de la acel moment, de pe partea minierã si cea energeticã, decideau intrarea noastrã în ITA (n.r. întreruperea temporarã a activitãtii) si, de semenea, pe parte minierã, s-a decis oprirea activitãtii la mina Lonea, din cauza lipsei de materiale. Din nou, azi nu suntem în aceastã situatie.  Este pãcat cã se aruncã în spatiul  public o serie de lucruri”, a mai  precizat Darius Cîmpean.
La începutul lunii februarie a  anului trecut, Tribunalul Hunedoara a respins cererea de intrare în  insolventã formulatã de conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Sentinta a fost atacatã si cauza a ajuns pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia, urmãtorul termen de judecatã fiind stabilit pentru data de 29 noiembrie.
Diana Mitrache

6 comentarii la „Au vrut, dar acum nu mai vor insolventa CEH

 • 22 octombrie 2018 la 19:33
  Permalink

  Intrarea in insolventa a unei societati comerciale nu se face dupa cum il taie capul pe orice neica nimeni. Exista prevederi legale care trebuie respectate. Dar nu ma amagesc ca se va respecta vreo lege in Romania, decat atunci cand exista un interes.
  Da, am crezut ca un naiv foarte multa vreme ca legile trebuie respectate de toata lumea. Acum imi este foarte clar ca legile sunt doar pentru prosti.

 • 22 octombrie 2018 la 19:33
  Permalink

  gargara ieftina cu datorii,mineritul merge inainte ca si pana acum,ba mai mult ar trebui deschise noi mine mai moderne

 • 22 octombrie 2018 la 20:13
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 22 octombrie 2018 la 21:31
  Permalink

  Ce naiba de argumente aduci ,esti varza .Inca tineti pensionari pe functii de conducere baiatule,habar nu ai despre ce vorbesti.

 • 23 octombrie 2018 la 09:27
  Permalink

  Sa nu se faca investitii la mina Livezeni si Vulcan,ci la minele Lupeni si Lonea !

 • 23 octombrie 2018 la 17:35
  Permalink

  CE NUMAR POARTA LA SALOPETA MARELE LIDER?INTREB PTR ALA CU INVESTITII SI PAMANT ARABIL

Comentariile sunt închise.