Au sărit peste rând pentru a se vaccina anti-COVID

Mai mulți hunedoreni au sărit peste rând și s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, asta deși nu făceau partea din categoriile cărora li se adresa vaccinul în etapele stabilite prin centrul național de vaccinare. 11 astfel de cazuri s-au înregistrat în județul Hunedoara, niciunul în Valea Jiului.
”Am avut 11 situații la nivelul județului, în care persoanele au fost selectate din categoria a III-a, din etapa a III-a și am transmis centrelor să verifice exact. Din primele verificări, se pare că în unele cazuri a fost selectată greșit categoria și atunci trebuie să facem corecții. E o persoană de la centrul Cultural Drăgan Muntean, acolo a fost selectată greșit categoria, erau programați direct pe platformă. Mai sunt la Spitalul din Hațeg. Acolo aștept să îmi spună punctual unde sunt erorile. În Valea Jiului nu sunt cazuri”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Peste 11.000 de hunedoreni au fost deja vaccinați împotriva noului coronavirus. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că se vor face controale pentru a se vedea cum au reușit unele persoane să se vaccineze, asta deși nu erau programate. Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri la Guvern că vor fi efectuate controale la centrele de vaccinare anti-COVID, iar pentru neregulile depistate vor fi aplicate sancţiuni.
El a spus că, în perioada 15 – 23 ianuarie, 1.353 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19, deşi erau eligibile pentru etapa a treia.
Cosmin BACIU