Sinistratii din blocul care s-a surpat la Lupeni sunt acum nemultumiti de locul în care stau. Asta, desi în clãdirea ce era denumitã impropriu bloc, si care s-a prãbusit efectiv, nu aveau nici apã, nici curent.  Unii stau în locuintele sociale de la Vulcan, dar sunt nemultumiti cã e prea mare distanta pânã la Lupeni, desi nu au niciunul servici. Altii, cã nu le place laptele praf pentru bebelusi, dupã ce 3 zile la rând toti au fost hrãniti de primãrie, iar cei mai supãrati sunt cei cãrora primarul Lucian Resmeritã le-a gãsit loc în blocuri. „Un cetãtean a fost dus într-un bloc în care sunt 4 politisti. Si el e foarte supãrat si a fãcut niste afirmatii, care m-au deranjat. E supãrat cã acum cum mai furã? Cã stã cu 4 politisti în bloc!”, a afirmat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Luni la prânz, administratia a mutat 4 familii în câteva încãperi ce au fost renovate la fosta maternitate. Asta, dupã ce, timp de 3 zile, din momentul în care s-a prãbusit plafonul, le-a dat 3 mese pe zi si i-a cazat în sala de sport.
În plus, nici nu au toti mutatia la Lupeni. „La ora 12,00, luni, am mutat primele 4 familii în fosta maternitate. Ei acum sunt, unii la Vulcan, dar tot nemultumiti cã nu mai ajung nu stiu unde. La început erau 130 de oameni, apoi, când i-am legitimat, am vãzut cã trãiau acolo ilegal. Nu numai cã nu aveau acolo domiciliul, ci nu îl aveau la Lupeni. Cât au stat 13 familii la sala de sport, am trimis noi lapte praf. Dar au zis cã ei bebelusii nu beau lapte din care le-am luat noi. Desi, acolo nici nu le dãdeau lapte”, mai spune supãrat primarul din Lupeni.
Blocul ce s-a prãbusit este acum expertizat si administratia va lua decizia de a-l demola, dacã se impune, ori de a-l reabilita, însã, pânã atunci, pentru ca totul sã fie în regulã si sã le poatã pune inclusiv centralã termicã, celor mutati în fosta maternitate, a cerut sprijin guvernamental. „O sã pregãtim o Hotãrâre de Guvern. Sperãm sã treacã cât mai repede, asa încât sã reusim ca, acolo la fosta maternitate, conditiile sã fie cât mai bune. Avem nevoie de o centralã pe lemne, de un sistem mai bun de geamuri si sunt convins cã vom reusi. Cerem 500.000 de lei, ca ajutor de urgentã”, a conchis primarul Lucian Resmeritã.
Blocul cu pricina a ajuns o ruinã si oamenii au recunoscut cã trãiau acolo fãrã curent, apã, iar sistemul de canalizare era vizibil degradat si fiecare toaletã se scurgea pe peretii exteriori ai imobilului. Acum, edilii cautã solutii sã îi mute pe locatari, însã, problemele pe care le întâmpinã sunt de-a dreptul ilare.
Diana Mitrache