Atentie, pietoni! Mai ales dacã ati si consumat bãuturi alcoolice…

Un bãrbat din Petrila a ajuns la spital, dupã ce a fost lovit de o masinã în timp ce încerca sã traverseze strada printr-un loc nepermis.  Politistii au fost sesizati miercuri dupã amiaza prin apelul de urgentã SNUAU 112, cu privire la faptul cã pe str. Republicii a avut loc un  accident de circulatie cu victime.
În temeiul sesizãrii politistii ajunsi la fata locului au stabilit faptul cã, un bãrbat în vârstã de 60 de ani, din orasul Petrila aflându-se sub influenta bãuturilor alcoolice, având în spate o scarã din lemn, a sãrit peste parapetul care delimiteazã partea carosabilã de trotuar si s-a angajat în traversarea neregulamentarã a strãzii, iar în dreptul unui imobil, a fost surprins si lovit de cãtre un autoturism care circula regulamentar, condus de un tânãr de 27 de ani din  Petrila.
Victima a fost transportatã la spital în vederea acordãrii de îngrijiri medicale. Cu ocazia testãrii cu aparatul alcooltest, s-a stabilit faptul cã, conducãtorul auto nu a consumat bãuturi alcoolice, aparatul indicând valoare negativã.
Totodatã a fost testatã alcoolscopic si victima accidentului, la aceasta, aparatul indicând o valoare de 1,13mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât conducãtorului auto cât si victimei le-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.În cauzã politistii au întocmit dosar penal privind sãvârsirea infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã.