Atentie la excrocherii!

Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara îi informeazã pe hunedorenii care vor sã plece, la lucru, în strãinãtate sã fie atenti în momentul în care semneazã contractele. Totodatã, oamenii trebuie sã fie vigilenti în momentul în care li se percep comisioane.

“Accesul cetãtenilor români la locurile de muncã vacante oferite de angajatorii din strãinãtate se poate face prin Reteaua EURES, prin aplicarea acordurilor bilaterale încheiate de România cu alte state, prin intermediul firmelor private de plasare a fortei de muncã sau prin cãutare individualã. Toate locurile de muncã vacante la nivel european pot fi vizualizate pe portalul www.eures.europa.eu, iar dacã doriti sã aplicati trebuie sã selectati doar ofertele marcate cu steagul UE. ANOFM gestioneazã portalul national EURES www.anofm.eures, unde sunt vizibile ofertele de muncã disponibile, detaliate pe tãri si ocupatii, dedicate exclusiv cetãtenilor români”, aratã informarea AJOFM Hunedoara. Serviciile oferite de consilierii EURES din cadrul agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de muncã, respectiv informare, consiliere, mediere a unui loc de muncã în UE/SEE sunt gratuite.

“În situatia în care apelati la serviciile de mediere oferite de o firmã de plasare a fortei de muncã în strãinãtate vã sugerãm sã: verificati, înainte de plata oricãrui comision sau taxã, la inspectoratul teritorial de muncã din judetul în care îsi are sediul firma, dacã aceasta este înregistratã, a avut sesizãri sau plângeri cu privire la activitatea desfãsuratã; analizati atent, înainte de semnare, contractele de muncã/ contractele de mediere care trebuie sã respecte prevederile Legii nr.156/2000 privind protectia cetãtenilor români care lucreazã în strãinãtate, republicatã. ANOFM NU are competentã în domeniul medierii/ plasãrii cetãtenilor români pe locuri de muncã în strãinãtate prin intermediul firmelor private de plasare a fortei de muncã!!! Inspectia Muncii este institutia competentã cu  privire la activitatea desfãsuratã de agentii privati de ocupare a fortei de muncã”, mai aratã AJOFM Hunedoara.Nu putine au fost cazurile în care oamenilor li se percepeau anumite taxe, fãrã a fi respectate contractele.
Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Atentie la excrocherii!

 • 24 august 2017 la 22:36
  Permalink

  eXcrocherii, moni drago? poate in moghioror?eghi
  la noi àz romania e cu s nu cu x

 • 25 august 2017 la 00:16
  Permalink

  🙂 ))) moghiorul e CSALAS…cu 2 „S” !

Comentariile sunt închise.