ATENTIE! Astãzi sunã alarmele

Miercuri dimineatã nu vã panicati! Chiar dacã vor suna din nou alarmele. Asa cum se procedeazã, de ceva timp. Asta pentru cã ISU ne obisnuieste cu exercitiile de alarmare publicã.
Va fi un nou exercitiu, iar alarmele sunã miercuri, 4 iulie,  între 10,00 si 11,00, la un moment ales de inspectorii pentru situatii de urgentã, pentru a educa populatia cu privire la sistemul centralizat de alarmare, ce va fi pus în functiune la orele diminetii.
Potrivit protocolului, Alarma aerianã – se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauzã de 4 secunde între ele; Alarma la dezastre – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauzã de 10 secunde între ele; Prealarma aerianã – se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauzã de 12 secunde între ele; Încetarea alarmei – se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.
La final, rezultatele verificãrilor vor fi centralizate la nivel judetean si vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor judetene pentru situatii de urgentã, în vederea îmbunãtãtirii modului de alarmare a populatiei în situatii de protectie civilã.
Diana Mitrache

Un comentariu la „ATENTIE! Astãzi sunã alarmele

  • 3 iulie 2018 la 19:50
    Permalink

    Tot va bagati in seama cu alarmele astea aiurea,ca pana la urma o sa patiti ca-n povestea cu Petrica ce pazea oile de lup,adica a venit lupul si pe Petrica nu l-a mai crezut nimeni,ramanand fara oi….la care daca adaug doua sticle de apa plata,medicamente de stricta necesitate,mancare pentru o saptamana,baterii si un tranzistor ca sa aflam ce ne mai cere Arafat in caz de cutremur,ne-am scos,iesim basma curata si din asta …Lasand gluma la o parte,astfel de educatie civica se face inca de la gradinita si un bun exemplu sunt japonezii,un simplu clic pe net arata ceea ce in Romania pare la prima vedere greu de realizat.Am scris pare ,pentru ca la noi lumea nu mai stie sa treaca strada regulamentar,ce pretentii sa ai la lucruri mai complicate.Dar totul trebuie sa aibe un inceput,dar nu cu parodia asta cu alarme si clipuri infantile la tv si radio.In final va doresc sa nuitati sa consumati doi litri de lichide pe zi,consumati fructe si legume ,evitand sarea ,zaharul,alcoolul si oamenii tampiti …

Comentariile sunt închise.