Atac cu cocktail Molotov, în zona utilajelor de deszăpezire

U tilajele de deszăpezire au fost la un pas să ardă, după ce, marți noaptea, cineva a aruncat o sticlă cu un amestec inflamabil în curtea în care acestea sunt parcate. O singură mașină a fost afectată, pentru că paznicul a observat la timpul focul și l-a stins. Utilajul trebuie acum reparat.

Incidentul a avut loc înainte de miezul nopții, iar cineva a aruncat o sticlă cu un amestec ce putea oricând să provoace un incendiu de proporții. Sticla s-a oprit în zona unui utilaj și acolo a ars cu flacără. Focul a cuprins mai multe componente ale mașinii, a ars câteva cabluri și putea să provoace pagube importante, dacă paznicul nu observa că arde una dintre mașinile de la deszăpezire. „Marți seara, pe la ora 22,00 – 22,30, cineva a aruncat spre utilajele de deszăpezire cu sticle incendiare, pentru a da foc la utilaje. Dar paznicul a fost pe fază și a lichidat focul”, a declarat Ciprian Preda, directorul DADPP Petroșani. Nimeni nu își explică cum a fost posibil și, mai ales, de ce ar da cineva foc acestor utilaje.
O anchetă a fost demarată, la fața locului ajungând și oamenii legii și, între timp, mecanicii de la baza unde sunt parcate urtilajele au început să repare mașina.
“Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, la o distanță de aproximativ 3 metri față de utilajul de deszăpezire, a fost identificat un recipient din sticlă, spart, precum și un obiect textil care prezenta urme de carbonizare. De asemenea, pe șasiul utilajului, sub cabină, au fost identificate mai multe fire electrice având izolația parțial topită, din cercetările efectuate până în prezent stabilindu-se că urmele de carbonizare ale firelor electrice sunt specifice unui scurtcircuit electric. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și pentru luarea măsurilor legale”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara
Diana Mitrache