Astãzi, la Bucuresti, se stabileste pretul huilei

6Doi deputati si conducerea celor douã societãti – SNÎM si SNH, a Complexului Energetic Hunedoara, plus prefectul vor cãuta solutii la Ministrul Economiei pentru un pret al huilei, bun pentru toatã lumea, si vor stabili bugetul fiecãrei societãti în parte si a complexului, în întregul sãu.

Astãzi, la ora 11,00, o delegatie impresionantã se aflã la Guvern pentru a se stabili pretul de vâzare a huilei în cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

În prezent se lucreazã cu PZU, adicã pret pentru ziua urmãtoare. În plus, unitãtile nu au buget de venituri si cheltuieli din cauza situatiei atipice si complicate, în care o parte a furnizorilor de cãrbune, respectiv minele aflate pe programul de închidere beneficiazã de subventii, iar celelalte – nu.

”Avem o întâlnire la Ministerul economiei cu reprezentantii ANRE, cu Iulian Iancu – presedinte al Comisiei de Industrie din Camera Deputatilor si presedinte al Comitetului Român al Energiei.

La întâlnire vor participa prefectul judetului Hunedoara, eu si dl. Deputat Laurentiu Nistor, conducerea Societãtii de Închideri, a Societãtii Huilei si a Complexului Energetic Hunedoara. Întâlnirea are ca scop stabilirea pretului la huilã bun, în asa fel încât sã ne încadrãm cerintelor, apoi societãtile si Complexul au nevoie de bugetul de venituri si cheltuieli.

Nu este o situatie simplã având în vedere cã minele din SNÎ beneficiazã de subventii fiind pe programul de închideri, iar celelalte, viabile, nu. Ori aici trebuie gãsite solutii pentru ca minerii din cele douã societãti sã fie plãtiti la fel, pentru cã presteazã aceeasi muncã” – a declarat deputatul de Valea Jiului, Cristian Resmeritã.

Ileana Firtulescu

Advertisements

Un comentariu la „Astãzi, la Bucuresti, se stabileste pretul huilei

  • 15 aprilie 2013 la 07:08
    Permalink

    Speram sa fie bine ca valea jiului (minerii)a votat tot timpul cu PSD-ul.

Comentariile sunt închise.