Asistatii social supãrati cã au fost chemati la bursa

„Vã rog sã mergeti ca sã discutati cu angajatorii, deoarece avem locuri de muncã ce v-ar putea interesa. Nu semnãm actele, deocamdatã!”, a fost îndemnul repetat al celor de la ALOFM Petrosani, care erau asaltati de asistatii social, nemultumiti cã sunt trimisi sã caute de lucru.

AJOFM Hunedoara a organizat o bursã a locurilor de muncã, exclusiv în acest judet, iar agentiile din Petrosani i-au chemat si pe asistatii social, sã îsi gãseascã un job. Desi sunt aproape 500 de asistati social în Petrosani, Petrila si Aninoasa si aproximativ 300 doar la Petrosani, acestia nu prea au vrut sã munceascã.

„Am venit la bursã, cã ne-au chemat, dar nu am gãsit de lucru. Sunt cu socialul dar, la 60 de ani, acum, mã angajeazã cineva? Am muncit si eu. De doi ani stau pe ajutorul social, ce sã fac? Nu am gãsit de lucru niciodatã”, a spus una dintre cele care au venit la bursã”. „M-au pus sã îmi fac dosarul din nou pentru social si acum mã pun sã îmi caut loc de muncã! ? Nu e bine, din cauzã cã eu am actele la mine. Mi-am fãcut actele toate si acum mã pun sã caut de lucru, când eu nu am nicio scoalã?  Nu vreau sã lucrez, nu gãsesc ca salahor si nu doar eu. Toti sunt la fel”, a spus, revoltat, un alt domn, tânãr beneficiar al ajutorului social.

Nu au agreat decât 11 dintre cei care au ajuns la AJOFM Petrosani un loc de muncã. Restul, preferã sã stea pe ajutoare sociale si sã se plângã cã nu au scoalã, ori  calificãri.  „Nu este o noutate. Ei sunt multumiti cu situatia lor. Putini ar accepta  un loc de muncã, dacã le-am gãsi, pe mãsura calificãrii lor. Pe listã avem cam 300 de  persoane la Petrosani, din care, în jur de 50 nu pot ocupa un loc de muncã, pentru cã sunt bolnavi”, a sustinut Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani. Locurile de muncã oferite la aceastã bursã au venit de la 7 angajatori, inclusiv de la o firmã care oferea locuri de muncã în constructii. Din pãcate, însã, doar 11 oameni au fost selectati, desi joburile erau si pentru necalificati, ori sortatori, vânzãtori, zidari, dar nu a fost tocmai suficient.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Asistatii social supãrati cã au fost chemati la bursa

 • 19 mai 2017 la 10:10
  Permalink

  Buna ziua! Prin acest articol prezentati de fapt disperarea „sefei” Babtan a ALOFM Petrosani.
  Este iar un lucru regretabil ca invinuieste a nu stiu cata oara oamenii pentru catastrofalele burse pe care le organizeaza. Este o rusine ca a conditionat acesti oameni cu probleme(asistatii social) sa le prelungeasca contractele participand la bursa locurilor de munca. Ar trebui cineva sa se sesizeze serios cu aceasta doamna Babtan care umileste de-a dreptul oameni nevinovati pana la urma.
  Demisia, Babtan!

 • 23 mai 2017 la 12:18
  Permalink

  Cei mai mari asistati sociali sunt astia de de la AJOFM,o institutie inutila cu oameni care mananca bani degeaba,niste scarbe.Auzi 7 angajatori care ar fii trebuit sa ce? sa angajeze pe toata lumea si dintre angajatorii astia cati aveau locuri de munca pe bune si nu au mers acolo ca sa dea mai binisor la numar?
  „multumiti de situatia lor”? adica se multumesc cu 200-400 de lei? stau de placer in situatia asta cred ca au o viata roz cu banii aia,macar asistatii sociali curata strazile fie pe canicula fie pe ger in timp ce firmele care au contracte pentru curatenie pe bani frumosi stau si se uita.Si unde sunt locurile de munca din turism? ca s-au investit miliarde sa creeze locuri de munca,alternativa la minerit,tampenii.Cu angajatorii care nu isi platesc angajatii ce faceti bai?ii lasati sa sclaveasca in continuare.Impuscati la ei bai sa scapati de o grija sa nu va mai deranjeze.

Comentariile sunt închise.