Administratie

Asfaltarea drumului pe Maleia este gata

S e circulă pe asfalt, din Petroșani, până în inima Parângului. Artera rutieră a fost inaugurată la finele săptămânii de primarul municipiului Petroșani Tiberiu Iacob Ridzi.

„Investiția este făcută
integral pe banii ce vin prin programul național de
dezvoltare, pe Anghel Saligny. E vorba de peste 10 milioane de lei noi, care au fost alocați municipiului Petroșani, pentru această lucrare”, a spus
Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Firma Drupo a făcut lucrările și primarul spune că este una de calitate. A spus
și că era pregătit cu bani din împrumut, dacă nu era accesată lucrarea pe acest proiect, pentru că drumul este unul foarte important.
„În 2021 am luat un credit, pentru că nu știam când se porni priogramul Anghel Saligny. Pentru că, de când s-a spus în 2019 că se va porni și până s-a implementat, au trecut mai bine de 3 ani de zile, noi am luat acest împrumut ca o siguranță, ca să îl facem pe bugetul local, fiind o lucrarea mai mult decât importantă”, a mai adăugat Tiberiu Iacob Ridzi.
Modernizarea acestei străzi, așa cum a declarat primarul din Petroșani, „va crește siguranța circulației autoturismelor și confortul participanților la
trafic, însă realizarea acestui obiectiv investițional vizează și reducerea cantității de praf, reducerea zgomotului și a vibrațiilor”. Licitația pentru reabilitarea străzilor Maleia, dar și General Vasile Milea, arteră aflată pe același traseu, a fost adjudecată de asocierea de firme: PROACTIV, PRIMEX CONS SRL, DRUPO S.R.L. și INGRUT (subcontractant).
Diana Mitrache