Ascunsi în spatele unor firme / Caracatitele din spatele firmelor cu actiuni la purtãtor

T rei persoane juridice din judetul Hunedoara înregistreazã actiuni la purtãtor. Cine stã în spatele lor? Cine detine actiunile. Cele trei persoane juridice cu actiuni la purtãtor, din judetul Hunedoara, au un capital social total în sumã de 2.085.000 lei.
Cel mai mare avantaj al societãtilor comerciale cu actiuni la purtãtor este “ocolirea” prevederilor legale de cãtre persoanele cu functii publice.
Douã la Petrosani, una la Deva
Potrivit informatiilor comunicate de Oficiul National al Registrului Comertului, Oficiul Registrului Comertului de pe Lângã Tribunalul Hunedoara, la nivelul judetului Hunedoara sunt înregistrate trei persoane juridice cu actiuni la purtãtor. Douã sunt din Valea Jiului, iar una din Deva.  Una din cele douã societãti cu actiuni la purtãtor din Valea Jiului s-a aflat mereu în atentia opiniei publice, din cauza contractelor derulate cu companiile miniere.  Este vorba de Gerom International. Potrivit informatiilor furnizate  de ONRC, Gerom International are un  capital social subscris de 220000 lei, integral  vãrsat. Din cele 220 de actiuni toate sunt “la purtãtor”, fiecare având o valoare de 1000 de lei. Potrivit acelorasi date, la sfârsitul anului trecut, societatea a înregistrat o pierdere de 697.288 lei.  Gerom International este societatea care a cerut pentru prima datã intrarea în insolventã a Complexului Energetic Hunedoara. Societatea este cunoscutã pentru faptul cã ani la rând a derulat afaceri cu  companiile miniere din Valea Jiului.


Gerom Real Estate – a doua societate din Petrosani cu actiuni la purtãtor
Gerom Real Estate este a doua societate din Petrosani care are actiuni la purtãtor. Societatea are un capital social de 1.765.000 lei, cu un numãr de actiuni la purtãtor de 1765, fiecare având o valoare de 1000 de lei. Potrivit informatiilor furnizate de ONRC, Gerom Real Estate avea la sfârsitul anului trecut “impozite si taxe neplãtite la termenul stabilit la bugetul de stat: 26415 lei” De precizat este faptul cã Gerom Real Estate a cerut insolventa firmei Gerom International. Înfiintatã în 2009, Gerom Real Estate are ca principal obiect de activitate închirierea si subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.  Gerom International este continuatoarea vechii uzine de utilaj minier UMIROM Petrosani si principalul beneficiar al produselor sale a fost industria extractivã din Valea Jiului, reunitã în ultima perioadã sub „umbrelã” Complexului Energetic Hunedoara. Gerom Real Estate este înfiintatã mai recent si face parte din acelasi grup de firme care îl au ca numitor comun pe Aurelian Serafinceanu, din umbrã.  Cele douã societãti, Gerom International, respectiv Gerom Real Estate functioneazã în acelasi loc. Potrivit  informatiilor ONRC,  cele douã societãti îsi au sediul social pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 1.


Asociation STE-DOR Finance SA – firmã de apartament
Cea de-a treia societate din judetul Hunedoara cu actiuni la purtãtor este Asociation STE-DOR Finance SA. Societatea a fost înregistratã la sfârsitul anului trecut si îsi are sediul social într-un apartament situat pe Aleea Neptun din municipiul Deva.  Firma cu niciun angajat, are un capital social de 100.000 de lei, valoarea celor 10 actiuni la purtãtor fiind de 10.000 de lei, fiecare. Potrivit datelor ONRC, firma a înregistrat, la sfârsitul anului trecut o pierdere de 315 lei. Domeniul principal de activitate al societãtii este agentii imobiliare. Firma din Deva are legãturi si cu SIF Transilvania.  “Din verificãrile  efectuate în vederea  asigurãrii respectãrii prevederilor art. 2861 din Legea nr. 297/2004 în ceea ce priveste AGOA si AGEA S.I.F. TRANSILVANIA S.A. convocate pentru data de 28/29.04.2017 a rezultat existenta unui grup de actionari care actioneazã în mod  concertat în legãturã cu acest emitent, format din Frãtilã Mihaela, Cociu (Frãtilã) Maria Alexandra, Frãtilã Irina Elena, ALEXA BUSINESS & INVESTMENTS SRL, ADMINISTRATION STOCK FINANCIAL SRL, ASOCIATION STE-DOR FINANCE SA si Bãlasa Dorina, membrii acestuia detinând în mod cumulat un numãr de 169.313.232  actiuni, reprezentând 7,751419% din capitalul social al S.I.F. TRANSILVANIA S.A.”, aratã o decizie a Autoritãtii de Supraveghere Financiarã.  

Aceeasi decizie  mai aratã cã “Urmare consultãrii bazei de  date ONRC se retin urmãtoarele:  ASOCIATION  STE-DOR FINANCE SA a fost înfiintatã pe data de 04.11.2016 are  capitalul de 100.000 lei si actiunile emise sunt la purtãtor  ADMINISTRATION STOCK FINANCIAL SRL are ca unic asociat societatea ASOCIATION STE-DOR FINANCE SA si este administratã de dna. Bãlasa Dorina  ASOCIATION  STE-DOR FINANCE SA detine 403.000 actiuni SIF3 la datele de referintã ale AGOA si AGEA  convocate pentru data de 28/29.04.2017”
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Ascunsi în spatele unor firme / Caracatitele din spatele firmelor cu actiuni la purtãtor

  • 29 august 2017 la 13:28
    Permalink

    Intr-o tara normala Serafica trebuia inchis de multa vreme pentru ilegalitatile facute…insa Romania nu este o tara normala…din pacate pentru noi si din fericire pentru unul ca Serafica.

Comentariile sunt închise.