Armonie de culori si gusturi la târgul de produse traditionale

Arome care îi îmbie la degustare si pe cei mai pofticiosi s-au simtit, weekendul trecut, la Târgul de produse traditionale.
Cea de-a VIII-a editie a evenimentului a reunit, la Petrosani, zeci de producãtori de produse traditionale din întreaga tarã. Paleta de culori a tarabelor pline cu miere, brânzeturi si alte bunãtãti preparate de gospodari din întreaga tarã s-a împletit armonios cu vremea primãvãraticã, desi în calendar data aratã luna octombrie.
La fel ca de fiecare datã, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani a îmbrãcat halatul de bucãtar si i-a servit pe meseni cu pãsat si tocanã de oaie.

“Au fost din ce în ce mai multi comercianti si mã bucur cã sunt foarte multi cu produse traditionale, sunt si din Valea Jiului, iar pe lângã toate aceste produse care sunt autoritatea publicã localã organizeazã în fiecare an si pregãtirea acestor produse traditionale momârlãnesti, acest pãsat si tocana cu carne de oaie, pe care o împãrtim tuturor celor care doresc sã guste din aceste produse traditionale”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În acest mod sunt sustinuti micii fermieri si mestesugari, iar autoritãtile locale sunt o punte de legãturã în ceea ce priveste promovarea traditiilor care definesc comunitatea

“Dorim, astfel, sã îi încurajãm pe producãtorii nostri, în primul rând, dar sã putem sã avem posibilitatea sã cumpãrãm niste produse cât mai naturale si sãnãtoase”, a mai spus sursa citatã.

Cea de-a VIII-a editie a târgului de produse traditionale de la Petrosani a reunit comercianti din toate colturile tãrii. Mozaicul uman se completa aproape perfect cu paleta de culori a tarabelor pline cu miere si brânzeturi care mai de care în combinatii pe care nu le gãsesti oricând.

“Avem o diversitate mare de produse, sunt specialitãti din carne, brânzã, peste. Anul acesta au venit, în premierã, staretii de la Mãnãstirea Lainici, care au venit cu produse preparate la mãnãstire” 57 de producãtori traditionali au rãspuns invitatiei celor de la Petrosani si si-au expus produsele spre vânzare.
Monika BACIU

2 comentarii la „Armonie de culori si gusturi la târgul de produse traditionale

  • 14 octombrie 2018 la 20:33
    Permalink

    Ceva iesit din comun:au venit staretii de la Lainici!Deci mai nou,la o manastire,exista mai multi stareti!Bun,inteleg,dar cati stareti au fost?Doi,cinci,zece?

  • 15 octombrie 2018 la 09:01
    Permalink

    or fii adus branza de la lainici !!!

Comentariile sunt închise.