”Aripa veche a PSD”, degeaba-i veche! Nu-si cunoaste regulile nici acum

7”Aripa mai veche a PSD” a rãsuflat prin presã cã este nemultumitã cã Ioan Rus, presedintele organizatiei social-democratilor din Petrosani, a lãsat ca înlocuitor al sãu, pentru o lunã de zile, cât este plecat în Singapore, pe vicepresedintele Sandu Daniel, care este si membru în Comisia de Eticã a formatiunii la nivel de judet.  Cei ”vechi” în partid ar trebui sã fie ca vinul bun, dar ei nu-si cunosc nici regulile dupã atâtia ani de politicã.

Conform statutului PSD, atunci când un presedinte este plecat peste mãri si tãri, trebuie sã-si lase un înlocuitor. Ca urmare, presedintele propune Biroului Permanent al organizatiei un om, de regulã un vicepresedinte, iar acesta este votat sau nu de membrii Biroului. Acest birou este format, la organizatia Petrosani, din 19 membri. Acestia au votat în unanimitate ca Sandu Daniel sã fie înlocuitorul lui Ioan Rus, pe perioada cât acesta se aflã în Singapore. Hotãrârea Biroului astfel luatã, este adusã la cunostinta Comitetului Executiv, formatã din 47 de membri. Acest Comitet este format din toti presedintii si secretarii de ”organizatii de cartier”, plus membrii Biroului. Si aici Sandu Daniel a obtinut unanimitatea.   Dovadã stau cele douã procese verbale încheiate cu aceastã ocazie. Hotãrârile luate de cele douã structuri de conducere si coordonare ale PSD Petrosani, plus procesele verbale atasate lor, au luat drumul Devei, pentru

a fi aduse la cunostinta judetului, care organizatie judeteanã verificã si modul de desemnare a înlocuitorului, dacã s-a fãcut statutar sau nu. De aici, nici o problemã, dovadã cã luni, 29 iulie, Sandu Daniel a convocat prima sedintã în calitate de loctiitor de presedinte în care a  informat membrii Biroului cu privire la hotãrârile trimise de la judet cãtre teritoriu. ”Sandu Daniel a fost votat cu unanimitate de voturi pentru a-l înlocui pe presedintele Ioan Rus, pânã acesta se întoarce din concediu. Luni, a fost o sedintã, prima în aceastã calitate a lui Sandu Daniel, pe placul meu. În sensul cã s-a discutat la obiect, constructiv, despre pregãtirile pentru alegerile care vor avea loc în organizatia de femei, dar asta se va întâmpla dupã întorcerea din concediu a presedintelui Rus. Si pentru cã la judet au loc alegeri la PSD pensionari, Dan Andrei, presedintele pensionarilor de la noi, trebuie sã-si desemneze sase delegati. Apoi am discutat de cum ne vom organiza pentru data de 6 august, de Sf. Varvara, protectoarea minerilor, de cum trebuie sã ne prezentãm si ce avem de fãcut. Sincer, mi-a plãcut, a fost la obiect, relaxatã asa cum mi-as dori sã fie toate sedinttele” – a declarat alt vicepresedinte al PSD Petrosani, Mariana Popa.

”Unde scrie prostia asta? Probabil avem si noi tatele noastre ca orice casã. Avem desemnat loctiitorul statutar, si în Biroul permanent si în Comitetul executiv. E chiar ok. În sedinta de ieri (luni – n.n.), chiar mi-a plãcut – idei ordonate, metodic , fãrã bâlbâieli, scut, la obiect” – a declarat Margareta Burduf, presedinta Organizatiei de femei a PSD Petrosani. Mno, pe cine l-o fi mâncat limba, dintre ”vechii” PSD-isti, asa, ca sã se facã de rusine?? Sunt vechi, dar degeaba si în nici un caz ”ca vinul vechi si prietenia”.

Ileana Firtulescu

Advertisements

3 comentarii la „”Aripa veche a PSD”, degeaba-i veche! Nu-si cunoaste regulile nici acum

 • 31 iulie 2013 la 19:26
  Permalink

  Problema nu este cine va fi presedinte timp de o luna. Problema este lipsa de orizont pe termen mediu si lung a acestei organizatii. A trecut deja un an de la alegerile locale si aceasta organizatie nu reuseste sa scoata in fata un om care sa se poata bate in 2016 de la egal la egal cu actualul primar in alegeri.
  Problema este ca lupta data pentru alegerea presedintelui a slabit organizatia. Chiar daca era limpede pentru toata lumea ca Ioan Rus il bate pe Costel Postolache in alegeri trebuia gasita o solutie ca dintre: Costel Postolache, Florin Nicolae, Nicolae Radescu, Dorel Neamtu, Popescu Fuchs Octavian, oameni cunoscuti in comunitatea locala sa acceada in functii de conducere ale organizatiei locale mai ales in contextul in care 3 dintre ei erau din zona Petrosani Nord unde atat la locale, referendum cat si parlamentare USL a inregistrat cele mai bune rezultate.
  Este eronat sa ai 3 vicepresedinti din Aeroport unde au fost cele mai slabe rezultate si sa nu ai pe nimeni din zona cu cele mai bune rezultate.
  Nu sunt nici cu Rus si nici cu Postolache ca sa nu va fortati creierul prea tare din ce tabara sunt.
  In rest articolul este o mostra de pupincurism pe care cele 2 blonde Ileana Firtulescu si Mariana Popa il dau lui Ioan Rus doar doar revine la sentimente mai bune fata de ele.
  Ar fi bine ca Ioan Rus sa revina la sentimente mai bune fata de oamenii cu ceva mai multa scoala, poate chiar si ceva mai multi bani care nu au loc de celebrele blonde.
  Sunt curios daca comentariul va fi publicat.

 • 1 august 2013 la 14:22
  Permalink

  Esti depasita de situatie Alinutza, ca nu stii ce mai e pe la partid… Blondele au plecat de mult de lînga Rus ca nu vrea nik sau nu poate:)))) Asa ca esti departe de releatati daca nu sti ca Rus e cam singur s-au rarit pîn? la 2-3 oamnenii din psd. au ales sa nu mai mearga acolo. Tu esti una din aia care striga de dupa colt si se da eroina?? Si unde drac vezi tu pupincurism ca e vorba de documente. Poate ai votat si tu pe inlocuitor dar strigi prima ca nu e asa. vai curu vostru psd-eilor. rau e ca ne mîncati noua zilele cu guvernarea voastra.

 • 17 ianuarie 2014 la 18:37
  Permalink

  acest individ di poza este pomapngiu la mina livezeni oare cu oameni de acest gen vrea psd sa conduca in acest caz ii bate ritzi inca 100 ani de acum inainte

Comentariile sunt închise.