Apa Serv porneste o caravanã prin orasele Vãii Jiului

Operatorul de apã si canal din Valea Jiului a demarat o campanie de constientizare a populatiei cu privire la deseurile menajere care ajung în reteaua publicã de canalizare si care genereazã costuri imense pentru Apa Serv.

Nu doar operatorul are probleme ci si populatia, pentru cã retelele odatã înfundate refuleazã si duc la focare de infectie care pun sãnãtatea în pericol.  Înfundarea cu deseuri menajere a canalizãrilor a fost unul dintre motivele care au dus la inundatii. Tocmai din acest motiv si numãrul interventiilor echipelor Apa Serv Valea Jiului la desfundarea canalizãrilor este extrem de ridicat.  ”Întrebarea este ce nu se aruncã în canalizare, nu ce se aruncã! Gãsim de toate în canalizãri, se aruncã tot ce se poate. Doar în primele sase luni ale acestui an am avut peste 760 de interventii la desfundarea canalizãrilor si numai din cauzã cã intrã obiecte care nu au ce cãuta acolo. Am gãsit gãleti, oale, haine, orice se poate si acesta a fost motivul pentru care am pornit campania de informare a populatiei”, a declarat directorul general al SC Apa Serv, Costel Avram. Pentru ca toti consumatorii sã fie informati, echipele operatorului de apã si canal distribuie consumatorilor, pe lângã facturile curente si ”fluturasi” cu informatii despre actiunea denumitã sugestiv ”Canalizarea NU este cosul tãu de gunoi!” Actiunile nu se opresc aici spune conducerea operatorului.

”Campania se deruleazã în toate cele sase localitãti, iar în acestã sãptãmânã, miercuri, avem programatã actiune în Petrila si joi în cartierul Aeroport Petrosani. Totodatã, probabil cã sâmbãtã, o sã facem o caravanã formatã din angajatii ai Apa Serv Valea Jiului. Vom fi vreo 40- 50 de biciclisti echipati cu tricouri inscriptionate cu mesajul campaniei si vom merge prin orasele Vãii”, a mai spus Avram.

Maximilian Gânju