Apa este peste tot si pentru toti

SC Apa Serv SA a finalizat trei lucrãri importante în aceste zile. De beneficiile acestora se vor bucura zeci de oameni.

Apã în vârful dealului

Locuitorii unei strãzi din Municipiul Petrosani, desi pare greu de crezut, nu au avut niciodatã apã potabilã la robinet.

Aceste familii locuiesc pe strada Cucului, o zonã mai îndepãrtatã de oras, dincolo de Golgota, iar acum, SC Apa Serv SA Valea Jiului le-au tras apa pânã în vârful dealului. Pânã acum, ei au avut apã de la o fântânã veche, bãtrâneascã, dar cum vara asta a fost secetã, nici de apa aia nu s-au bucurat foarte mult, iar cu adãpatul animalelor chiar au avut situatii grele de îndurat. Acum, însã, au intrat si ei în rândul lumii civilizate. “  Credeti-mã, eu moartea o asteptam, dar apa nu credeam cã mai vine vreodatã aici, în deal”, a declarat Ileana Olar, o localnicã.

Aceasta nu a fost o lucrare usoarã, însã iatã cã s-a fãcut, dupã cum spun cei de la Apa Serv. Nimic nu este imposibil! “Noi am ajutat cu oameni, echipamente si am fãcut si aductiunea de apã pânã acolo unde au sãpat ei, cetãtenii. Începând de astãzi au apã, iar ei nu au crezut niciodatã asta”, a declarat Costel Avram, director general SC Apa Serv SA.

O problemã rezolvatã pentru urmãtorii 20 de ani

Plecãm din bãtãtura acestor oameni si ajungem la Petrila, în estul Vãii Jiului, aici unde locuitorii unui careu întreg de blocuri de pe strada Minei au îndurat mirosul insuportabil al canalizãrii, plus dejectiile care ieseau afarã din conducte vreme de câtiva ani.  Acum, însã, aceste amintiri sunt istorie. “Am fost în audientã împreunã cu seful scãrii la domnul director, iar atunci el a venit în teren si a vãzut despre ce este vorba. De luni dimineata au venit echipele, iar acum vãd cã s-au încadrat în termenul promis. Înainte,  aici era un miros infernal tot timpul, subsolurile erau pline, iar canalizãrile principale nu mai puteau prelua. Acum s-a schimbat toatã magistrala de tevi si sperãm ca cel putin 20 de ani sã nu mai avem probleme”, a declarat Dorel Rusu, un locatar al blocului 23 de pe strada Minei.

“Chiar joia trecutã, la ultimele mele audiente au venit oamenii de aici, de la Petrila, care mi-au spus problemele cu care se confruntã vizavi de reteaua de canalizare care era înfundatã. Am dat ordin celor de la Petrila, iar în trei zile s-a rezolvat problema. Un lucru minor, dupã pãrerea mea, care s-a putut rezolva si foarte repede, în conditiile în care masina venea aici sã desfunde de douã ori pe sãptãmânã. Eu cred cã astfel am economisit si bani si munca oamenilor”, a declarat Costel Avram, directorul societãtii de apã.

Bransamente individuale la blocul social din Colonie

De la Petrila ne întoarcem la Petrosani, în Colonie, unde vorbim de o altã realizare a  SC Apa Serv SA. De acum înainte, chiriasii blocului de locuinte sociale vor avea bransamente individuale. Pânã acum, aici în nenumãrate rânduri au existat scandaluri vizavi de debransarea blocului din cauza datoriilor foarte mari.  “Am promis cã la blocul social vom rezolva problema, iar oamenii vor fi bransati individual cu ajutorul primãriei si am început. Ei nu vor mai avea probleme cu apa de acum înainte”, a mai spus Avram.  Însã, si aici se aplicã aceeasi regulã generalã. Cine nu plãteste consumul propriu, rãmâne fãrã apã!

Luiza Andronache

 

 

2 comentarii la „Apa este peste tot si pentru toti

  • 29 noiembrie 2012 la 06:32
    Permalink

    Sa lase Avram (ca sa imbogatit peste masura batal Dumnezeu sa-l bata cu boli incurabile de cancer pe el si familia lui ca sigur a furat bani publici sau crede ca va fi iertat ca a mers la Muntele Atos si sa rugat) vrajeala de moldovean si sa ieftineasca apa in Valea Jiului.

  • 29 noiembrie 2012 la 21:05
    Permalink

    La paza se doarme eu am lucrat dar mi-am dat demisia, iar cei care patruleaza patruleaza degeaba sau cand schimbul iti arata postul iti arata in mare nu in detaliu si oricum inebunesti daca stai sa fi atent la toate mu poti fi atent microscopic, sau evita anumite locuri sau te ia cu alceva oricum tot angajati de la mine fac dar nimeni nui perfect,mereu este cate o chichita angajati de la mine fac asta ei isi fura caciula unu la altu si la ei sa taiat din salari de exemplu SEFI DE TURA DORM si nui prea controleaza sau sa se ia de cei care dorm prin posturi preparatii sau posturi cu garduri iar seful de obiectiv si cel de zona ar trebui sai pandeasca si sa le ia cate 15 la suta ca SUNT MULTI FOSTI LUCRATORI LA MINA ACTUALI PENSIONARI CARE DORM IN POST SI AU MELODI ESTE TIMPUL SA VA TREZIT ESTE ORA PATRU DA CA LA CINCI VINE SEFUL DE TURA SA SEMNEZE IN REGISTRU.

Comentariile sunt închise.