| Aniversare | ULTIMII ANIVERSAȚI DIN MARTIE

A m amintit în paginile Cronicii Văii Jiului despre o serie de sportivi ai Văii Jiului care și-au aniversat zilele de naștere în cursul acestei luni. Alături de ei, cel care a fost un mare prieten al fotbalului petroșenean, din păcate, dispărut dintre noi, CRISTIAN ȚOPESCU, liderul absolut al comentatorilor de sport din țara noastră.

DE DOUĂ ORI PE STADIONUL „PETRE LIBARDI”
Cristian Țopescu s-a născut acum 87 de ani, pe 26 martie 1937. A murit la vârsta de 82 de ani, pe 15 mai 2018. El a fost prezent la Petroșani în iunie 1986, la un meci în Cupa României Jiul – Steaua, atunci când bucureștenii au fost la stadionul din Petroșani cu Cupa Campionilor Europeni pe care o câștigaseră cu o lună mai devreme. A fost o mare onoare pentru semnatarul acestor
rânduri să prezinte echipele la stația de
amplificare a stadionului. Câțiva ani mai târziu, ne-am reîntâlnit din nou, în același context. Același om delicat, politicos, răbdător în a te asculta sau explica. Cristian Țopescu, omul de la care aveai ce învăța. Ceea ce mi s-a întâmplat și mie. Astăzi ar fi împlinit 87 de ani…
Memoria fotografiei
Alături de Cristian Țopescu în două ipostaze, în anul 2009: în cabina de
transmisie a stadionului „Petre Libardi” din Petroșani și într-o emisiune la Mondo TV.
DOI JIULIȘTI ÎN ACEEAȘI ZI!
Cristian Lazăr și Laurențiu Diniță au jucat la Jiul în două perioade diferite ale echipei din Petroșani.
Cristian Lazăr (n. 29 martie 1971) a jucat în Divizia „B”, între anii 1993 – 1995, cu antrenorii Dumitru Marcu, Vasile Grossu, Gogu Tonca, Ion Geolgău și Emil Vlăduț.
Laurențiu Diniță (n. 29 martie 1975), a „prins” la Jiul, în Divizia „A” 10 meciuri în ediția 2005 – 2008 sub comanda antrenorului Aurel Șunda. Amândurora, La Mulți Ani pentru ziua de naștere pe care o vor aniversa peste două zile.