Aninoasa, teatru de rãzboi

11_siteGroapã lângã groapã si santuri cât craterele. Nu este imaginea unui drum de tarã, ci a celui  care face legãtura dintre orasul Aninoasa si restul Vãii.

Odatã cu intrarea în orasul Aninoasa, toti cei care au drum pe aici, au impresia cã se aflã în vreo zonã ruralã a tãrii si nu într-un oras european cu potential. Primul lucru care te izbeste este drumul ca de tarã, cu gropi cât craterele si care aratã de parcã nu ar fi fost asfaltat aproape niciodatã. Întrebati ce au de gând sã facã mãcar în aceastã privintã, edilii dau din umeri si spun cã nu au bani, însã existã o sperantã în ceea ce priveste reparatia, dar asta nu se stie când. “ Întradevãr, drumul aratã cum aratã, pentru cã s-a lucrat la canalizare, iar acum, dupã iarnã au mai apãrut si alte gropi. Dar, am gãsit solutia ca în unele gropi sã mai punem piatrã, iar la primãvarã, avem în plan sã facem o plombare”, a declarat  Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.

Cã drumul de aici este cumplit, peticit cu zeci de plombe care s-au tot fãcut de-a lungul anilor, si care cum s-au pus, s-au si dus, stim deja, dar acum, odatã cu lucrãrile de canalizare, întreaga localitate aratã ca si cum ar fi fost bombardatã de insurgenti.  Soferii se plâng de asta zilnic, dar, cum spun cã elicoptere nu-si pot cumpãra, nu au ce face decât fie sã facã slalom printre gropi, fie sã dea direct în ele.

Luiza Andronache

Advertisements