Aninoasa – ca o reparatie morala

Aninoasa, orasul omorat economic prin inchiderea minei, isi joaca o carte importanta pentru ea, dar are nevoie de sustinere politica puternica – sediul viitorului Complex Energetic.

O data cu infiintarea celor doua societati, in urma reorganizarii energetice din judetul Hunedoara, respectiv societatea care se va ocupa de minele neviabile ce se vor desprinde de Compania Nationala a Huilei si Complexul Energetic Hunedoara, s-a dorit ca sediile noilor entitati economice sa fie stabilite in localitati ale Vaii Jiului. Dupa reuniunea primarilor cu directorii de la termocentralele Mintia si Paroseni, de la CNH, cu sindicalisti si deputati pentru acordul comun ca sediul viitorului Complex sa fie in Valea Jiului,

s-a lansat ideea ca localitatea care sa-l gazduiasca sa fie Aninoasa. Aninoasa este orasul care a fost omorat economic datorita inchiderii minei si care se taraste de pe o zi pe aalta. A fost lasat in bezna, precum un catun din varf de munte, salariile functionarilor publici sunt platite cand si cand, iar mana intinsa a edilor catre judet si Guvern pentru finantari a intepenit umilitor.

Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa, vede in aceasta hotarare ca o gura de oxigen nesperata si reparatorie privind veniturile la bugetul local. Primarul este dispus sa puna la dispozitie chiar caminul cultural, invocand ca  amplasarea sediului viitorului Complex Energetic este binevenita aici, Aninoasa fiind la mijlocul Vaii Jiului, in propierea Defileului Jiului, deci o cale scurta de acces a responsabililor bucuresteni. ”Ar fi intr-adevar ca o reparatie morala pentru Aninoasa, dar ganditi-va si la Uricani, care probabil nu dupa mult timp se va afla in aceesi situatie, desi Uricaniul are alte oportunitati, alta deschidere. Poate ca la Uricani va putea avea sediul societatea care preia minele neviabile” – au spus edilii participanti la reuniunea de la Vulcan.

Pe de alta parte, sediul CNH, de la Petrosani, este unul care cadreaza cu unul al unei Companii de asemenea anvergura. Aninoasa isi joaca o carte importanta pentru ea, dar are nevoie de sustinerea celor din Vale, in primul rand, apoi pe linie ierarhica pana sus, la decidenti.

Ileana Firtulescu

Un comentariu la „Aninoasa – ca o reparatie morala

  • 21 august 2012 la 08:37
    Permalink

    Valea Jiului sa ramana unita (stramosi nostri asa neau lasato)nu dezbinata de interese politice.

Comentariile sunt închise.