Cei doi angajați ai Primăriei Petroșani Adrian Negoe, secretarul instituției și Daniel Vișan, directorul DPADPP, dar și un fost angajat, fost director al DPADPP Lucian Dragomir, au primit sentințele. Pentru Lucian Dragomir, aceasta a venit prea târziu și termenul s-a prescris.

Fostul jurist al primăriei din Petroșani, NEGOE ADRIAN a fost condamnat la: – 3 (trei) ani închisoare şi 3 (trei) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, „pentru infracţiunea continuată de participație improprie la folosire sau prezentare de documente inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”. Tot instanța a decis să suspende  executarea pedepsei sub supraveghere, dar „pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Petroşani – Administraţia Publică Locală (întreţinere parcuri şi zone verzi) sau în cadrul Primăriei Lupeni – Administraţia Publică Locală (igienizarea şi întreţinerea curăţeniei în grădiniţe, şcoli şi aşezăminte socio-culturale), pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Fostul director al DADPP Petroșani, VIŞAN DANIEL ADINEL a fost condamnat la: – 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare şi 2 (doi) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, „pentru infracţiunea de participație improprie la folosire sau prezentare de documente inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, Și în acest caz, instanța dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere,pentru un termen de supraveghere de 3 (trei) ani. În plus, „pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Petroşani – Administraţia Publică Locală (întreţinere parcuri şi zone verzi) sau în cadrul Primăriei Lupeni – Administraţia Publică Locală (igienizarea şi întreţinerea curăţeniei în grădiniţe, şcoli şi aşezăminte socio-culturale), pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Fostul director al SPADPP, acum plecat din primăria Petroșani, DRAGOMIR LUCIAN OCTAVIAN a fost judecat pentru tentativă în formă continuată la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, dar, „ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale la data de 29.06.2017. Constată calitatea de mijloace materiale de probă a suporţilor optici conţinând înregistrările audio-video ale audierii martorilor şi inculpaţilor în faza de urmărire penală, aflaţi la sediul Tribunalului Hunedoara”.

Negoe Adrian şi Vişan Daniel Adinel, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Petroşani, trebuie să achite suma de 280.372,71 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agicultură; Negoe Adrian, în solidar cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Petroşani, are de plătit suma de 673.782,64 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agicultură. Ambii rămân cu sechestrul pe averi.

Dragomir Lucian Octavian trebuie să achite suma de 4.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. La fel și Negoe Adrian în solidar cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Petroşani, sunt obligați la plata sumei de 4.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Dar și Vişan Daniel Adinel, în solidar cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Petroşani este obligat  la plata sumei de 4.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 14 februarie 2022, că acești angajați sunt vinovați și le-a respins toate contestațiile depuse la dosar. Între timp, au fost suspendați din funcții și au sechestru pe averi.

Potrivit  documentelor, funcționarii Vișan, Negoe și Dragomir au fost cercetați pentru infracțiuni de corupție, suma totală care există ca prejudiciu fiind de aproximativ 900 de milioane de lei.

APIA și Asociația Composesorală Poienile Tăii Bănița Dâlja Mare s-au constituit părți civile. Se pare că asociația respectivă  a revendicat o pășune situată între municipiul Petroșani și Alba și a avut loc un litigiu pe civil, timp de 10 ani. În cele din urmă, primăria a pierdut proprietatea acestui teren, iar cu această proprietate a fost împroprietarită, prin titlu emis de Comisia județeană, această asociație. Ulterior, membrii asociației au solicitat, printr-o plângere penală, să le fie restituită subvenția neîncasată. Subvenția, în tot acest timp, a  fost încasată de chiriașul, care a închiriat de la primăria Petroșani  aceste pășuni.

 

Diana Mitrache