Anchetã ITM în cazul femeii care a murit la Lupeni

ITM a început cercetãrile în cazul femeii care a murit la muncã la Lupeni. Potrivit inspectorilor de muncã au fost audiati martori si s-au luat documentele necesare anchetei. Asta pentru a stabili cu exactitate dacã incidentul poate fi catalogat drept accident de muncã.

Anchetatorii spun cã a demarat practic ancheta întrucât femeia a murit la locul de muncã si cert este cã aceasta era foarte bolnavã si avea nevoie de îngrijiri medicale.

„S-au început primele audieri, în ceea ce priveste starea de sãnãtate a acesteia, de timpii de muncã. S-au ridicat primele documente, iar în urma cercetãrii documentelor vor fi necesare reaudieri. Am primit si primul certificat constatator al evenimentului, am discutat cu medicul de familie si verificãm care a fost starea ei de sãnãtate. Din primele date, însã, rezultã cã victima era foarte bolnavã. În primul rând, afectiuni ale inimii. Suferea de o cardiomegalie a inimii si se pare cã a fost un infarct miocardic acut, un edem pulmonar acut”, spune Ileana Bodea, sefa ITM Valea Jiului.

ITM asteptã acum rezultatul autopsiei si va verifica dacã la firma respectivã s-au respectat timpii de odihnã.

„Am ridicat pontajele si asteptãm autopsia, asa încât sã vedem dacã evenimentul respectiv poate sã fie pus în legãturã cu munca sau e o moarte naturalã, ce nu are legãturã cu munca”, a mai declarat Ileana Bodea.

Sãptãmâna trecutã, o femeie de 38 de ani a murit la muncã,imediat dupã ce a ajuns. Medicii chemati cu ambulanta nu au mai putut decât sã constate decesul femeii, care era cunoscutã cu antecedente medicale, pentru cã mai suferise cu inima si avea probleme circulatorii.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Anchetã ITM în cazul femeii care a murit la Lupeni

  • 16 octombrie 2012 la 16:26
    Permalink

    n are rost sa mai faca nici o ancheta ,au facut si la petrila cind a murit omul ala oparit si tot degeaba….toti is pe o mina

  • 4 octombrie 2013 la 12:29
    Permalink

    Da decand are voie sa angajeze mama fiul tatal si tata fiu la paza in loc sa angajeze diversificat pe la posturi izolate batranei dinaceia care abia merg si ii chiama andrei1e si dorm.panterele mar mar.

Comentariile sunt închise.