Ancheta de la Lupeni, ajunge azi la Ministrul Energiei

Conducerea minei Lupeni a finalizat dosarul cu concluziile anchetei de  la mina Lupeni, unde doi mineri si-au pierdut viata.  Totul ajunge marti la Ministerul Energiei, iar Toma Petcu a spus la Uricani cã va astepta si concluziile Inspectoratului Teritorial de Muncã, dar cã va compara cele douã anchete, pentru a putea lua cele mai bune decizii si a sanctiona vinovatii.
„La ora actualã am reusit sã finalizãm si este foarte important, ancheta la CEH. Asa cum am spus, atunci aproximativ 3 sãptãmâni si jumãtate în urmã. Ancheta a fost fãcutã intern. Marti, va fi depus, oficial, la Minister, dosarul cu toate concluziile lor si o sã asteptãm data de 30 noiembrie, când ITM va finaliza ancheta, ca sã o trimitã cãtre Parchet, cu concluziile lor. Vom avea posibilitatea sã comparãm sã vedem ce spun cele douã surse, CEH si ITM”, a spus Toma Petcu, ministrul Energiei.
Doi oameni si-au pierdut viata în mina Lupeni, dupã ce frontul de lucru s-a prãbusit în mina Lupeni, în prima sãptãmânã din luna octombrie. Plafonul ar fi cedat, din cauza sustinerii proaste si s-a vorbit despre tot felul de lipsuri, ca si despre starea proastã a stâlpilor care sustineau abatajul. Anchetele vor scoate la ivealã adevãrul în acest caz, iar vinovatii vor fi deferiti justitiei.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Ancheta de la Lupeni, ajunge azi la Ministrul Energiei

  • 30 octombrie 2017 la 19:08
    Permalink

    Investiti la EM Vulcan si EM Livezeni pentru a deveni rentabila huila din valea jiului

Comentariile sunt închise.