Amfitreatru în aer liber și bază sportivă pentru studenții de la UPET

Studenții Universității din Petroșani vor beneficia de o bază sportivă modernă, dar și de un amfiteatru în aer liber, acolo unde să se poată relaxa în afara cursurilor. Instituția de învățământ
superior din Valea Jiului este beneficiara mai multor proiecte de finanțare din fonduri europene și nu numai. Toate acestea au rolul de a crește
calitatea actului educațional.

”Acum finalizăm proiectul pe POR cu dotarea laboratoarelor din cadrul universității, finalizăm activitatea care se desfășoară aici în spatele Bibliotecii. Avem o serie de lucrări de la intrarea în universitate și lucrări de refacere a unor spații de învățământ. Urmează să reabilităm o scară din căminul 4. Mai avem pe rol niște proiecte viitoare, pe lângă cel de digitalizare unde deja începem să achiziționăm software pentru întrega rețea pe care vrem să o dezvoltăm pentru învățământul online.
Urmează apoi dotările pentru cele 15 amfiteatre și 11
laboratoare. Suntem în etapa în care în urma apariției noilor metodologii, încercăm niște propuneri pe POR și suntem în faza finală în care sperăm să se încheie și să ni se aprobe finanțarea de către CNI a bazei sportive a UPET.
În spatele bibliotecii facem un spațiu în aer liber de recreere pentru studenți, un sistem de amfiteatru cu bănci, de petrecere a timpului liber, unde studenții să se poată relaxa”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.
În plus, pentru viitor reprezentanții instituției de învățământ superior din Valea Jiului caută să acceseze noi fonduri pentru implementarea unor proiecte.