Amendã colosalã / ZMK a ajuns la amenzi de sute de mii de lei

Sãptãmâna aceasta se împlinesc douã luni de când firma ZMK si-a retras microbuzele de transport în comun de pe ruta Petrila – Petrosani. Pentur cã nu s-a respectat obligatiile contractuale, firma este amendatã, zilnic, de Consiliul Judetean cu suma de 10.000 de lei. Pânã acum s-a ajuns la o sumã colosalã, de ordinul sutelor de mii de lei, iar la finalul celor 60 de zile va fi reziliat contractul.
“Când se vor împlini 60 de zile va fi reziliat contractul pe acele sase trasee Petrosani – Petrila, iar noi în continuare în amendãm pentru cã nu si-au fãcut obligatia contractualã”, a declarat Adrian David, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Consiliul Judetean a organizat o licitatie publicã pentru atribuirea traseului, însã nu s-a prezentat nicio societatea care sã efectueze transportul pe aceastã rutã. “A avut loc deja o procedurã de achizitie publicã prin licitatie pentru aceste sase trasee care au rãmas fãrã operator, din pãcate nu s-a prezentat nimeni. A existat o intentie din partea unei societãti comerciale sã participe, însã nu a reusit sã îndeplineascã conditiile de formã, adicã sã îsi depunã documentatia în timp, va fi reluatã procedura si în cursul lunii martie va fi finalizatã, sperãm noi cu un câstigãtor. Pânã atunci, transportul în Petrila nu este afectat, existã o procedurã provizorie de curse regulate speciale, care se va încheia odatã cu declararea unui câstigãtor”, a mai subliniat sursa citatã. \
La licitatie nu s-a prezentat nici asocierea de firme care efectueazã acum transportul în comun. “Poate participa la licitatie oricine care doreste si care îndeplineste conditiile legale. A existat o intentie în acest sens, dar pentru cã nu au depus documentatia în timp util au fost respinsi”, a mai subliniat David.
Firma ZMK si-a retras masinile de pe traseul Petrila-Petrosani în data de 18 ianuarie. Acestia acuzau administratia localã de la Petrila cã au eliberat autorizatii de taxi, iar taximetristii le “racoleazã clientii”.
Monika BACIU

Advertisements