Alertã! Un petrosãnean a murit din cauza gripei

Este alertã la nivelul municipiului Petrosani. Un bãrbat în vârstã de 56 de ani si-a pierdut viata din cauza gripei. Acesta era nevaccinat si suferea si de alte afectiuni medicale. Bãrbatul se afla internat la Spitalul de Urgentã din Petrosani.
În sãptãmâna 21.01.2019- 27.01.2019  numãrul infectiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judetului Hunedoara este de 1250 de cazuri, din care pneumonii 527 de cazuri. Au fost internate un numãr de 190 cazuri din care 12 persoane suspecte de gripã, fatã de aceeasi sãptãmânã din 2018 când au fost înregistrate 1143 de cazuri din care pneumonii 550 de cazuri.
“Pânã la aceasta ora situatia bolnavilor si a suspectilor de gripã totalizeazã în judet, de la începutul anului, 18 persoane. Din pãcate primul caz de deces a fost înregistrat – o persoanã de 56 ani, sex masculin, internat în SU Petrosani, nevaccinat si cu alte afectiuni, a primit tratament antiviral”, aratã DSP Hunedoara.  La nivelul judetului au fost confirmate trei cazuri de gripã tip AH1N1, din care douã  cazuri la Spitalul Judetean de Urgentã Deva si un caz la Spitalul municipal in Hunedoara.  Este vorba de o femeie de  79 de ani care nu a fost vaccinatã si prezenta si alte afectiuni cronice, un bãrbat de 28 de ani, si încã un bãrbat de 31 de ani, ambii nevaccinati.   Totodatã, la nivel de judet  mai existã un caz confirmat gripã tip A la un copil de opt ani care nu a fost internat în judetul Hunedoara ci in Clinica de Pediatrie Timisoara, acesta fiind pacient cu diabet zaharat, nu a fost vaccinat. Alte 3 cazuri  confirmate gripã tip A H3, din care 2 cazuri la Spitalul Municipal Hunedoara  (un caz 64 ani, sex masculin, nu a fost vaccinat; prezintã afectiuni cronice si un caz 56 ani, sex masculin, nu a fost vaccinat; prezintã afectiuni cronice) si un caz la SJU Deva (54 ani, sex masculin, nu a fost vaccinat; prezintã afectiuni cronice) În 10 cazuri, analizele au  infirmat prezenta virusului gripal
Monika BACIU

2 comentarii la „Alertã! Un petrosãnean a murit din cauza gripei

  • 1 februarie 2019 la 06:52
    Permalink

    enumerati si „alte afectiuni”

  • 1 februarie 2019 la 16:35
    Permalink

    Pai daca se afla internat in spital, cum de a luat gripa si mai ales cum de a murit ? Daca nici in spital nu sunt luate masuri pentru a preveni si combate gripa, ce preten?ii aveti de la oamenii fara pregatire medicala ? Se pare ca sistemul nostru medical exista doar pe hartie, in realitate e foarte stufos, bine pl?tit si eficienta zero !

Comentariile sunt închise.