Alerta in judetul Hunedoara

Oficialii de la Consiliul Judetean Hunedoara se asteapta la ce e mai rau in ceea ce priveste drumurile spre zonele izolate si, mai ales, spre Tinutul Padurenilor, dar spun ca sunt pregatiti sa intervina.

In judetul Hunedoara nu sunt, deocamdata, drumuri, dar situatia se poate schimba in orice moment.  Judetul Hunedoara se afla sub atentionare meteorologica de cod galben de ninsori, iar acestea pot oricand sa blocheze caile de acces spre zonele mai izolate si, mai ales, spre Tinutul Padurenilor, unde oamenii au fost in repetate randuri troieniti. Asa ca, oficialii de la Consiliul Judetean Hunedoara sunt in alerta, gata sa intervina daca situatia o cere. „Toate drumurile judetene sunt practicabile, chiar daca pe unele se circula in conditii de iarna. Dar, ne asteptam la ce este mai rau, insa suntem pregatiti sa intervenim, sa rezolvam toate problemele”, a declarat vicepresedintele CJ Hunedoara, Costel Avram. Sa nu uitam ca in Tinutul Padurenilor sunt zone – sate sau catune uitate de timp – unde chiar si vara se ajunge greu, iar acum oamenii sunt nevoiti sa mearga pe jos, prin nameti, kilometri intregi pana la cel mai apropiat magazin de unde pot sa isi faca aprovizionarea cu cele necesare. O astfel de situatie se regaseste in satele din comuna Batrana, unde stratul de zapada si drumurile inguste zadarnicesc orice tentativa de a circula cu masina.

Si reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale  actioneaza in permanenta pe sectoarele de drum care le revin. Conform datelor oficiale, circulatia pe DN66, Filiasi – Simeria, circulatia este restrictionata pentru autovehiculele cu masa mai mare 7,5 tone, pe sensul de mers de la Filiasi la Simeria,situatie care se regaseste si pe DN 7 Bucuresti – Deva. Se circula greu si pe DN 7A Groapa Seaca – Jiet,  dar si pe DN 66A, la Campu lui Neag. In judetul Hunedoara, ieri s-a actionat cu doua utilaje si s-au raspandit 16 tone material antiderapant.

Carmen Cosman

Advertisements