Alerta de coronavirus loveste în turism

Zecile de cazuri confirmate de coronavirus lovesc, în plin, turismul din judet. Cele mai vizitate obiective turistice, respectiv Sarmizegetusa Regia si Castelul Corvinilor nu mai primesc vizitatori.
”Serviciul Public de Administrare a Monumentelor, vã comunicã faptul cã în perioada 12 martie – 22 martie, situl arheologic va fi închis publicului, de asemenea va fi închisã si expozitia „Inima Aurului Dacic”. Vã aducem la cunostintã cã existã posibilitatea prelungirii perioadei de închidere a sitului. Mãsura a fost luatã ca urmare a deciziilor luate în Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgentã, pentru a preveni rãspândirea virusului COVID-19”, aratã cei de la Administratia Sarmizegetusa Regia.

Aceeasi mãsurã a fost instituitã si pentru Castelul Corvinilor.
” Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã al Municipiului Hunedoara a decis ca începând de joi, 12 martie, sã închidã pentru public Muzeul Castelul Corvinilor, precum si celelalte unitãti aflate în administrarea municipalitãtii. Motivul îl reprezintã situatia la nivel global si national cu privire la infectia cu coronavirus. Lucrãrile de reabilitare vor continua, recomandarea fiind de sistare a activitãtilor cu publicul. Asadar, accesul vizitatorilor nu mai este permis începând de joi, dar lucrãrile de reabilitare continuã”. Pânã la acest moment, la nivelul judetului au fost confirmate 4 cazuri de coronavirus. Unul dintre acestea este în carantinã în judetul Arad.
Cosmin BACIU

Advertisements