Ajutor de stat pentru închiderea minelor

Statul român acordã Complexului Energetic Hunedoara ajutor de stat pentru închiderea minelor. Pe site-ul Ministerului Energiei a fost lansat proiectul de hotãrâre “privind aprobarea acordãrii ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cãrbune necompetitive din cadrul Societãtii Complexul Energetic Hunedoara – S.A. pentru anul 2018”.
“Ajutorul de stat în sumã totalã de 184.316 mii lei pentru anul 2018, suportat integral de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Energiei, se acordã potrivit Deciziei Comisiei Europene nr. C (2018) 1001/final astfel: pentru produsul huilã energeticã livrat de unitãtile intrate în proces de închidere definitivã, ajutorul de stat în sumã de 116.537 mii lei se va acorda sub forma unui grant direct, pentru o cantitate maximã livratã de 247.300 tone si o putere calorificã minimã de 3.200 kcal/kg, ajutorul de stat per Gcal fiind de 138,83 lei;  pentru unitãtile intrate în proces de închidere definitivã se acordã ajutor de stat pentru suportarea de cheltuieli exceptionale în sumã de 67.779 mii lei, cheltuieli care nu sunt legate de productia curentã”, aratã documentul.
Potrivit documentului, nerespectarea de cãtre Societatea Complexul Energetic Hunedoara — S.A. a conditiilor prevãzute prin Decizia Comisiei Europene nr. C (2018) 1001/final va conduce la restituirea la bugetul de stat a ajutorului acordat în mod necuvenit, în termen de 6 luni de la încheierea anului carbonifer pentru care s-a finantat respectivul ajutor de stat.
Monika BACIU

6 comentarii la „Ajutor de stat pentru închiderea minelor

 • 27 februarie 2018 la 19:43
  Permalink

  Vrem investitiile promise anul trecut de guvernul PSD – ALDE la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului .

 • 28 februarie 2018 la 05:28
  Permalink

  fiecare guvern cu ajutorul lui……

 • 28 februarie 2018 la 07:41
  Permalink

  Cred ca este clar pentru toata lumea. Minele se vor inchide. Rusinos. Ultima mina in 2024 daca nu ma insel. Asa ca, nu mai este nevoie de atata inversunare. Sa le fie rusine guvernantilor, care ar fi aceia(adica toti PSD, ALDE, PNL, PDL, etc.).
  Cele 4 comentarii dinaintea mea sunt cred din dorinta de a ramane ceva in Valea asta.
  In loc de NOROC BUN sunt obligat sa spun GHINION RAU!

 • 28 februarie 2018 la 08:14
  Permalink

  Poate se vor inchide carierele de lignit (lignitul este un carbune inferior slab calitativ , se aducea carbune din Serbia sa ajute la ardere in Termocentralele Oltene) din Gorj si distrunge mediul inconjurator cu defrisarile din cariere iar reampaduririle se fac putine si costa mult . Speram sa vina cei de la Mediu sa inchida carierele de lignit din Gorj dar nu cred ca sunt pline ministerele de olteni , la Ministerul Energiei sunt angajati olteni lui Condescu platiti regeste din bani nostri publici .

 • 28 februarie 2018 la 14:28
  Permalink

  nu dispar minele asa usor ….

 • 28 februarie 2018 la 23:50
  Permalink

  Ba , tu asta cu investitiile, uite ce-am decis poimaine: daca o ti tot asa pina de Paste, iti promit ca-l sun pe varu-mio Liviu Dragnea si pe unchi-miu Donald si-ti facem pe plac, adica aducem 17.563 miliarde de dolari, pe care le vom investii in minele Vulcan si Livezeni, pentru a dormii in sfirsit fericit si tu, prostalaul draq :)))

Comentariile sunt închise.