Ajutat de salvamontiști să ajungă pe pârtie

Un turist cu probleme locomotorii a ajuns în Straja. Pentru acesta doar simplul fapt de a privi schiorii și de a se afla la munte, la zăpadă și aer curat a reprezentat un pas greu de parcurs.

Salvamontiștii din Straja au vrut să îi îndeplinească dorința bărbatului de a admira priveliștea din zona pârtiei. Astfel, un echipaj al Salvamont Straja l-a transportat pe bărbatul care se află imobilizat în căruciorul cu rotile în zona pârtiilor de schi pentru a se putea bucura, atât cât se poate, de iarnă.

”O persoană cu dizabilități locomotorii a vrut să ajungă pe pârtia Platoul Soarelui pentru a vedea animația de acolo, drept pentru am dislocat un echipaj format din trei persoane și o șenilată pentru a-l putea duce în acea zonă să se bucure de iarnă, de zăpadă, de ce înseamnă activități pe zonele schiabile amenajate. La solicitări de genul acesta răspundem prompt”, a spus George Resiga, șef Salvamont Straja. Acțiunea salvamontiștilor din Straja nu este singulară. și în anii trecuți s-au confruntat cu astfel de cazuri și i-au ajutat pe cei aflați în dificultate să ajungă în zona pârtiilor de schi.

Cosmin BACIU

FOTO: Salvamont Straja

Advertisements