REMINISCENTE PORTOCALII / Agentia Nationala de Integritate (ANI), instrument de linsaj politic controlat de PDL
Deciza de incompatibilitate este un atac murdar comandat la ANI de adversarii politici din PDL – UNPR, sustine Mircea Ioan Molot, care a prezentat argumente si probe in sustinerea afirmatiilor sale.
Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara mai spune ca datoriile neplatite de Mircia Muntean pentru asfaltul electoral din Deva a dus firma Drumuri si Poduri SA in faliment
Mai intai este suspecta promptitudinea cu care s-a executat Agentia. La doua zile de la inregistrarea sesizarii ce a fost facuta prin impostura (pe numele unui om care nu are nimic in comun cu aceasta poveste si nu a comis un astfel de gest), ANI a emis un raspuns, in conditiile in care Consiliul Judetean Hunedoara asteapta de trei ani sa ii intre petitia in lucru. Apoi, Agentia judeca o presupusa stare de incompatibilitate din 2008 pe baza unei legi ce a fost promulgata in 2010 (se stie ca legea nu opereaza retroactiv). De asemenea, exact in aceeasi situatie cu presedintele Molot se afla Costel Avram si Ioan Rus – cei doi vicepresedinti ai CJ Hunedoara, dar ANI nu a luat impotriva lor nicio decizie. Dispozitia este emisa in plina campanie electorala, desi presupusa fapta s-a intamplat in urma cu patru ani. „E foarte clar ca cineva incearca sa ma inlature din competitia electorala, fiindca altfel nu pot sau nu poate castiga aceste alegeri. E o tentativa neserioasa si nefondata care nu ma poate impiedica sa candidez si sa castig aceste alegeri”, a concluzionat presedintele Mircea Molot.
ANI, agent electoral USP (PDL-UNPR)
In cele trei luni in care a fost membru in AGA la SC Drumuri si Poduri SA, Molot nu a incasat bani de la firma subordonata si nici nu s-au facut achizitii publice. Actul de numire a fost aprobat prin vot secret, vizat de juristi si necontestat de Prefectura Hunedoara. „Consider ca nu a existat o stare de incompatibilitate, desi inca nu am primit raportul de evaluare ANI. Cert este ca ANI ma judeca pentru fapte petrecute in 2008, invocand o lege care a aparut in 2010. Consider ca nu am facut nimic ilegal, ci este vorba doar de o razbunare politica. Sesizarea a fost facuta pe numele unui vecin care mi-a spus ca el nu a sesizat astfel de lucruri. ANI a raspuns in doua zile de la sesizare, in conditiile in care noi (Consiliul Judetean Hunedoara ca institutie) avem de trei ani o adresa oficiala la ANI si nu am primit niciun raspuns”, mai spune Molot.
Asfaltul electoral al lui Mircia a dus firma CJ-ului in faliment
Firma de drumuri subordonata Consiliului Judetean Hunedoara a prestat cu asfalt electoral pentru primarul Mircia Muntean, care nu a mai platit lucrarile, fapt ce a pus firma pe butuci.
„Fiindca mi se tot baga sub nas faptul ca am falimentat firma de drumuri si poduri, vreau sa va prezint cateva cifre.
In decembrie 2007, datoria Consiliului Local Deva (la SC Drumuri si Poduri SA) era de 3,288 miliarde de lei vechi, suma neplatita nici astazi. In 2008, dupa campania pe care si-o facuse domnul Mircia Muntean (cu asfalt electoral), datoria Primariei Deva depasea 13 miliarde de lei vechi.
O balanta intermediara din perioada iulie 2009 arata ca datoria Devei era de 56,7 miliarde de lei vechi. Sunt sume neplatite niciodata de Primaria Deva.
Aceasta a fost principala cauza pentru care firma de drumuri judetene (SC Drumuri si Poduri SA) a intrat in faliment. Iar vinovat este domnul Mircia Muntean”, a mai spus Molot.
Marcel Bot