Fostul lider de sindicat de la mina Livezeni, Adrian Jurca, a fost concediat pentru absente nemotivate, însã, colegii sãi de la Sindicatul Muntele îl acuzã acum pentru situatia în care a ajuns Complexul Energetic Hunedoara. Mai mult, pentru cã s-a opus intrãrii în insolventã, colegii sãi considerã cã este cel care le vrea rãul tuturor, pentru cã întreaga activitate de producere a energiei este acum total blocatã.
„Stim toti cã s-a ajuns în aceastã situatie din cauza unui alienat mintal, Jurca Stefan Adrian. El mai are si tupeul, pe unde mai poate da câte un articol, sã spunã cã a salvat nu stiu câte locuri de muncã. Eu le-am spus cã vedem toti rezultatul actiunilor domnului Jurca Stefan Adrian”, a declarat Darius Cîmpean presedintele Sindicatului Muntele, care, alãturi de colegii sãi de la celalalte mine, au fost miercuri dimineatã pe la toate minele sã le explice minerilor cum stã treaba.
Adrian Jurca a rãmas fãrã contractul de muncã, dupã ce marti, conducerea CEH l-a concediat pentru absente nemotivate, însã, acesta sustine cã demersurile sale au fost fãcute tocmai pentru a salva CEH din situatia în care este prãdat de actuala conducere managerialã.
„Sunt acuzatii fãrã niciun fundament. În primul rând, noi nu am semnat niciodatã un CCM si nu îmi amintesc sã fi condus eu CEH. Acesta este condus politic de 2 ani de o grupare mafiotã, care nu a avut ca scop decât jefuirea si ducerea spre faliment a acestui complex. Legat de acuzele cã dacã nu fãceam noi apel, CEH era bine în insolventã, i-as sfãtui pe cei care mã acuzã sã citeascã de ce ne-a dat nouã instantele dreptate. Atâta timp cât Curtea de Apel si Tribunalul Hunedoara ne-au dat dreptate în demersurile noastre, orice acuzã din partea unor semianalfabeti si unor mafioti chiar nu mã intereseazã”, a spus în apãrarea sa Adrian Jurca, fost lider al minerilor de la Livezeni.
Situatia este fãrã precedent, spun sindicalistii, care nu stiu cât se va mai putea furniza agent termic cu Cazanul de Apã Fiartã de la Termocentrala Paroseni, însã, Adrian Jurca nici cu asta nu este de acord si spune cã CEH încaseazã sume suficiente cât sã achite salariile si chiar sã îi mai rãmânã.
„O instantã superioarã din România a depistat cã CEH are suficiente resurse financiare, încât sã reziste pe piatã si sã nu intre în insolventã. Din pãcate, cei care conduc azi trebuiau sã stie acest lucru”, a adãugat Jurca.
Cu un singur lucru sunt cu totii de acord, însã, situatia este gravã, iar demisia celor din conducerea CEH este iminent cerutã de toti minerii. Ambele tabere sindicale au iterat acest fapt, pe motiv cã existã oricând posibilitatea de a intra în faliment. „Este responsabilitatea maximã a conducerii CEH sã nu se întâmple asa ceva, iar dacã se va întâmpla, ei trebuie sã îsi dea demisia în bloc”, a conchis Darius Câmpean.
Diana Mitrache