Accident mortal pe santierul autostrãzii

Tragedia a avut loc pe santierul autostrãzii A1, la Soimus, iar victima este un bãrbat de 64 de ani, angajat pe santier.
Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Hunedoara, politistii au fost sesizati prin intermediul serviciului unic de urgente 112 cã în parcarea amenajatã pentru utilajele apartinând unei societãti ce efectueazã lucrãri pentru constructia autostrãzii A1, din comuna Soimus, satul Bejan, se aflã o persoanã cãzutã la pãmânt. Politistii spun cã, bãrbatul care si-a  pierdut viata era lângã un autocamion la volanul cãruia se afla fiul sãu de 30 de ani, angajat si el pe santier. Tânãrul a fãcut o serie de manevre cu bena autocamionului fãrã a realiza cã se aflã sub mai multe linii de înaltã tensiune. Când basculanta a ajuns în apropierea liniilor, s-a produs tragedia.
”Politia Municipiului Deva, a fost sesizatã prin intermediul serviciului 112, cu privire la faptul cã, în parcarea amenajatã pentru utilajele apartinând unei societãti ce efectueazã lucrãri pentru constructia autostrãzii A1, din comunã Soimus, sat Bejan, se aflã o persoanã cãzutã la pãmânt. Politistii ajunsi la fata locului, au constatat cã, un bãrbat în vârstã de 30 de ani, angajat al societãtii mai sus mentionate si care se afla în timpul liber, în timp ce efectua manevre cu bena autocamionului al aceleasi societãti, care se afla parcat sub liniile de înaltã tensiune, a produs un arc electric, care a condus la decesul unui bãrbat, coleg de muncã, în vârstã de 64 de ani, aflat în timpul liber si care se afla lângã autocamion”, precizeazã IPJ Hunedoara. Ambulanta  s-a deplasat imediat la fata locului, dar cu toatã interventia medicilor  bãrbatul nu a mai putut fi salvat.” În jurul orei 17.00 a fost solicitatã ambulanta  pentru a interveni la un pacient aflat în stop  cardio-respirator. S-a intervenit cu un echipaj tip B2 împreunã cu SMURD Deva. S-au  practicat manevre de resuscitare timp de 50 de minute, dar fãrã succes”, spune Cãlin Dumitrescu, medic ambulantã Deva. În cauzã, politistii au deschis dosar penal  pentru ucidere din culpã.
Maximilian Gânju

Advertisements