Abuzul în serviciu, telenovelã fãrã sfârsit

Procesul fostului manager al Spitalului municipal Lupeni, o telenovelã fãrã sfârsit. Mariana Mateescu, fostul manager al spitalului municipal din Lupeni a fost trimisã în judecatã pentru abuz în serviciu. Prima instantã a gãsit-o vinovatã, iar aceasta a fãcut recurs care se judecã la Curtea de Apel Alba Iulia. Aici va avea loc un nou termen în care vor fi audiati martorii.

„Amânã cauza pentru audierea martorilor propusi”, se aratã în solutia instantei.La prima instantã, judecãtorul a apreciat cã Mariana Mateescu se face vinovatã de infractiunile imputate de procurori si au condamnat-o la un an închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Totodatã, magistratul a mai condamnat-o pe Mateescu si la trei luni de închisoare, pentru cã nu a recuperat prejudiciul indicat de Curtea de Conturi. Pedepsele au fost contopite, dar si suspendate conditionat pe o perioadã de trei ani, termen de încercare stabilit de magistrat. Conform sentintei Judecãtoriei Petrosani, Mariana Mateescu este obligatã sã achite Spitalului Municipal Lupeni suma de 45.987,65 lei cu titlu de despãgubiri civile. Dosarul managerului Spitalului Municipal Lupeni a ajuns la judecatã în anul 2013, iar medicul a fost acuzat cã a folosit bani publici în interes personal. Practic, managerul Mariana Mateescu aproba sumele de bani pentru servicii de avocaturã si, în unele cazuri, chiar ea era cea care ridica banii. Mai mult, desi unitatea medicalã nu avea bani pentru medicamente, managerul nu tinea cont de acest lucru si dãdea directive clare sã se facã urgent plãti cãtre avocat. Pentru contractele de asistentã juridicã nu au existat documente care sã stea la baza deconturilor, iar de multe ori, sumele cerute de avocat (onorariu, plus diurnã, cazare si transport) pentru un proces la Alba Iulia, erau mai mari decât cele pentru un proces la Înalta Curte de Casatie si Justitie. În perioada 2005-2009, Spitalul Municipal Lupeni a fãcut plãti pentru servicii de avocaturã în valoare de peste 200.000 de lei.

Monika BACIU

2 comentarii la „Abuzul în serviciu, telenovelã fãrã sfârsit

 • 28 martie 2016 la 20:30
  Permalink

  Cati bani primesati pentru articolele astea pline de minciuni,draga Monika?Le scri degeaba? Hm! Crede scaraoschi,dar denigrarea poate o sa se plateasca …Mare pacat…

 • 1 aprilie 2016 la 04:35
  Permalink

  Dumnezeu sa-i dea sanatate Marianei Mateescu…
  Ca numa’ un pic daca era mai cumsecade, ramaneam acolo, ca fraierii…
  Sotia mea a lucrat pe sectia de pediatrie, a fost medic, in Lupeni…
  Eu faceam garzi la Interne…
  Da’ noroc cu magariile Marianei, ca-asa ne-am luat lumea-n cap!
  Acuma suntem de opt ani in Franta… Lucram amandoi, desi eu am 67 si sotia mea 60…
  O sa iesim la pensie de-aici…
  Dumnezeu sa-i dea sanatate Marianei Mateescu, Amin!

Comentariile sunt închise.