Pentru prima data in Valea Jiului aproape fiecare oras va avea abator pentru sacrificat mieii de Pasti. Inspectorii DSV spun ca acum fac toate demersurile asa incat mieii sa fie sacrificati doar in locuri special amenajate si asomati. Inspectorii sanitar-vetrerinari au ca misiune sa verifice modul in care administratiile din Valea Jiului se pregatesc de Pasti, iar cel mai important obiectiv il reprezinta abatoarele. Pentru prima data aici vor functiona abatoare la Petrila, Petrosani, Vulcan si Lupeni si toate
animalele vor fi sacrificate dupa normele europene. „Avem in plan
astfel de pregatiri absolut necesare, iar mieii vor fi
sacrificati dupa normele europene. Deschidem in
preajma sarbatorilor abator si la Petrila si la Lupeni si la Vulcan. In fiecare astfel de abator mieii vor fi sacrificati fie cu aparat de asomare, fie cu
pistol cu tija”, a spus dr. Gheorghe Cristea, sef DSVSA Valea Jiului.
Toate animalele sacrificate de Pasti vor fi apoi verificate sanitar veterinar, iar inspectorii care fac asta vor recolta de la fiecare animal splina pe care o vor incinera. si cei care aduc miei gata sacrificati in piete vor trebui sa aduca acte doveditoare sanitar-veterinare si certificatul de analize al acestora.
Diana Mitrache