A sasea amânare în cazul a 11 milioane

Pronuntarea solutiei în litigiul dintre Curtea de Conturi si Ministerul Energiei în cazul celor 11 milioane de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului este la cea de-a sasea amânare.
Curtea de Apel Bucuresti a amânat pronuntarea în dosar pentru data de 18 aprilie. Curtea de Conturi se judecã cu Ministerul Energiei pentru banii de la SNIM. Litigiul dintre Curtea de Conturi si Ministerul Energiei aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti încã asteaptã o sentintã din partea magistratilor. O sumã de 11 milioane de lei este disputatã între cele douã pãrti. Curtea de Conturi, pârât în dosar, a constatat cã Societatea NAtionalã de Închideri Mine Valea Jiului ar fi beneficiat nejustificat de 11 milioane de lei. SNIMVJ are calitatea de intervenient în dosar si îsi apãrã interesele. Un raport al Curtii de Conturi din anul 2016 arãta cã “nu au fost respectate prevederile legale privind justificarea subventiilor acordate pentru acoperirea costului de productie a huilei produse de Societatea Nationalã Închideri Mine Valea Jiului SA (SNIMVJ SA), întrucât, în justificarea sumelor acordate, MEIMMMA a acceptat deconturi prezentate de SNIMVJ SA, în care au fost înscrise cantitãti de huilã mult mai mari decât cele aprobate (2014) sau cantitãti diminuate fatã de cele livrate efectiv ca fiind corectii calitative (2015), fapt ce a condus la utilizarea nelegalã a subventiei în sumã de 9.543 mii lei, acordate pentru anul 2014, respectiv de 1.556 mii lei, pentru anul 2015”. Ministerul Energiei a contestat raportul Curtii de Conturi, iar pronuntarea în acest dosar ar trebui sã aibã loc în data de 18 aprilie.
Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „A sasea amânare în cazul a 11 milioane

  • 11 aprilie 2018 la 19:50
    Permalink

    Rugam SNIMVJ pe domnul director Petre Dragoescu sa asfalteze drumul de centura al Petrilei !

  • 15 aprilie 2018 la 18:42
    Permalink

    DACA NICOLESCU CRISTIAN SI ANGHEL AUREL AU MINTIT REFERITOR LA PRODUCTIA LIVRATA AU AVUT MOTIVE REALIZAREA UNOR COEFICIENTI DE PERFORMANTA CARE LE A ADUS BONUSURI URIASE…..

Comentariile sunt închise.